Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Nemška energetska velikana v 20 milijard evrov vreden posel

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
elektrika   dodaj
RWE dodaj
Innogy dodaj
Kelag dodaj
 
Čas branja: 1 min
15.03.2018  21:00
Nemška energetska velikana v 20 milijard evrov vreden posel
RWE se bo v prihodnje osredotočal na proizvodnjo energije, Eon pa na distribucijo in prodajo električne energije.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
energenti   dodaj
elektrika   dodaj
RWE dodaj
Innogy dodaj
Kelag dodaj

Nemška energetska koncerna Eon in RWE bosta v okviru dogovora, vrednega več kot 20 milijard evrov, izmenjala dejavnosti in sredstva. Nekdaj konkurenčni podjetji si bosta vloge razdelili tako, da se bo RWE osredotočil na proizvodnjo energije, predvsem iz obnovljivih, pa tudi konvencionalnih virov, Eon pa na distribucijo in prodajo električne energije.

Kot pojasnjujejo v obeh družbah, želijo s poslom okrepiti Nemčijo kot energetsko lokacijo in olajšati prehod na nove vire energije tako v največjem evropskem gospodarstvu kot na stari celini v celoti.

V družbi Eon bodo pridobili 76,8-odstotni lastniški delež v Innogy, hčerinski družbi RWE, ustanovljeni med drugim tudi za vlaganje v obnovljive vire, ki jo bodo potem razpustili. RWE bo v Eonu dobil 16,67-odstotni delež. Poleg tega bo Eon prenesel na RWE večino svojega posla z obnovljivimi viri in manjšinski delež v jedrskih elektrarnah PreussenElektra. RWE bo prevzel tudi posle Innogyja z obnovljivimi viri, hranilnike plina in delež v avstrijski energetski družbi Kelag. Eon bo prevzemno ponudbo dal tudi malim delničarjem. RWE bo poleg tega v okviru dogovora od Eona za 1,5 milijarde evrov kupil njegove deleže v nemških jedrskih elektrarnah v Emslandu in Gundremmingenu.

Medtem ko v RWE zaradi omenjenega posla v prihodnjih letih ne napovedujejo večjih sprememb v številu zaposlenih, pa Eon, ki si od posla v obdobju do leta 2022 obeta letne prihranke v višini od 600 do 800 milijonov evrov, ocenjuje, da bo v koncernu z novo zasnovo od več kot 70 tisoč zaposlenih presežnih približno pet tisoč ljudi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.