Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Dropbox namerava z javno prodajo delnic zbrati 600 milijonov evrov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
ipo   dodaj
informacijska tehnologija   dodaj
First Data dodaj
Spotify dodaj
 
Čas branja: 1 min
15.03.2018  21:00
Dropbox namerava z javno prodajo delnic zbrati 600 milijonov evrov
36 milijonov delnic po ceni med 13 in 14,4 evra bo Dropbox v prvi javni prodaji delnic ponudil zainteresiranim vlagateljem. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ipo   dodaj
informacijska tehnologija   dodaj
First Data dodaj
Spotify dodaj

Ameriški ponudnik storitev v oblaku Dropbox, ki storitve oblačne hrambe podatkov ponuja približno 500 milijonom uporabnikov, od tega 200 tisoč podjetjem, želi z javno prodajo delnic in njihovo delno prodajo zasebnemu skladu zbrati 748 milijonov dolarjev oziroma dobrih 600 milijonov evrov.

Zainteresiranim vlagateljem bo Dropbox ponudil 36 milijonov delnic v vrednosti med 16 in 18 dolarji oziroma med 13 in 14,4 evra. Poleg tega bo za sto milijonov dolarjev oziroma dobrih 81 milijonov evrov delnic prodal podružnici družbe Salesforce za upravljanje tveganega kapitala.

IPO Dropboxa bo med večjimi med visokotehnološkimi podjetji v ZDA v zadnjih petih letih in tudi med večjimi letošnjimi načrtovanimi prvimi javnimi prodajami delnic visokotehnoloških podjetij. Rekordno vrednost 11,4 milijarde evrov je s svojim IPO leta 2015 dosegla družba First Data Corp.

Drobbox, ki je lani ustvaril okoli 800 milijonov evrov prihodkov in pod črto, pred plačilom davkov, amortizacije in obresti, dosegel pozitiven rezultat, s svojo dolgo pričakovano javno ponudbo delnic sledi švedskemu portalu za pretočne glasbene vsebine Spotify, ki je pri pristojnih regulatorjih pred kratkim prav tako vložil vlogo za dolgo pričakovani vstop na borzo. Pri Spotifyju so se sicer odločili, da bodo delnice vlagateljem ponudili neposredno prek borze v New Yorku, in ne po klasični metodi prve javne ponudbe delnic.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji

Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.

MANAGER
Manager
Manager 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 1

Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji,...

MANAGER
Manager
Manager Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo 1

Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.

MANAGER
Manager
Manager 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 1

O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

MANAGER
Manager
Manager Naložbe 2019: kam gredo milijoni za rast & razvoj

Kdo bo širil proizvodnjo, kdo vlagal v raziskave in razvoj in kje bodo nova delovna mesta

MANAGER
Manager
Manager 2019: EU, združena v še večji različnosti 1

Velika Britanija bo uradno zapustila Unijo, ta pa bo dobila novo komisijo, parlament in šefa centralne banke. Strah pred občutno...

MANAGER
Manager
Manager 2019: Oči sveta bodo uprte v Trumpa in Džinpinga

Trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko bo močno zaznamovala svetovno gospodarstvo, veliki voditelji pa utegnejo šibkejši gospodarski uspeh...

MANAGER
Manager
Manager 2019: Evro se bo krepil – kdo se lahko veseli in kdo žalosti

Evrska valuta bo rasla v primerjavi z drugimi predvsem zaradi pričakovanj, da bo ECB dvignila obrestne mere.

MANAGER
Manager
Manager 2019: Zakaj vlada tarna ob proračunskem presežku

V desetih mesecih ima proračun skoraj 750 milijonov evrov presežka, vendar tudi to ne more zadovoljiti vseh apetitov.

MANAGER
Manager
Manager Minimalna plača kot kažipot Šarčeve vlade 2

V državnem zboru se je začel postopek za sprejetje novele zakona o minimalni plači. Ta ni pomemben le zato, ker neposredno vpliva na...