Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

Dropbox namerava z javno prodajo delnic zbrati 600 milijonov evrov

Čas branja: 1 min
15.03.2018  21:00
Dropbox namerava z javno prodajo delnic zbrati 600 milijonov evrov
36 milijonov delnic po ceni med 13 in 14,4 evra bo Dropbox v prvi javni prodaji delnic ponudil zainteresiranim vlagateljem. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ipo   dodaj
informacijska tehnologija   dodaj
First Data dodaj
Spotify dodaj

Ameriški ponudnik storitev v oblaku Dropbox, ki storitve oblačne hrambe podatkov ponuja približno 500 milijonom uporabnikov, od tega 200 tisoč podjetjem, želi z javno prodajo delnic in njihovo delno prodajo zasebnemu skladu zbrati 748 milijonov dolarjev oziroma dobrih 600 milijonov evrov.

Zainteresiranim vlagateljem bo Dropbox ponudil 36 milijonov delnic v vrednosti med 16 in 18 dolarji oziroma med 13 in 14,4 evra. Poleg tega bo za sto milijonov dolarjev oziroma dobrih 81 milijonov evrov delnic prodal podružnici družbe Salesforce za upravljanje tveganega kapitala.

IPO Dropboxa bo med večjimi med visokotehnološkimi podjetji v ZDA v zadnjih petih letih in tudi med večjimi letošnjimi načrtovanimi prvimi javnimi prodajami delnic visokotehnoloških podjetij. Rekordno vrednost 11,4 milijarde evrov je s svojim IPO leta 2015 dosegla družba First Data Corp.

Drobbox, ki je lani ustvaril okoli 800 milijonov evrov prihodkov in pod črto, pred plačilom davkov, amortizacije in obresti, dosegel pozitiven rezultat, s svojo dolgo pričakovano javno ponudbo delnic sledi švedskemu portalu za pretočne glasbene vsebine Spotify, ki je pri pristojnih regulatorjih pred kratkim prav tako vložil vlogo za dolgo pričakovani vstop na borzo. Pri Spotifyju so se sicer odločili, da bodo delnice vlagateljem ponudili neposredno prek borze v New Yorku, in ne po klasični metodi prve javne ponudbe delnic.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Dropbox se pripravlja na prvo javno prodajo delnic

500 milijonom uporabnikov Dropbox omogoča shranjevanje podatkov v oblaku.

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 8

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...