(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Flixbus gre na železnice, v Nemčiji uvaja Flix Train

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
Andre Schwämmlein dodaj
FlixBus dodaj
Avrigo dodaj
 
Čas branja: 1 min
15.03.2018  21:00
Flixbus gre na železnice, v Nemčiji uvaja Flix Train
Flixbus je postal največji v Evropi v avtobusnem poslu brez enega avtobusa. Lahko ta recept ponovijo pri vlakih? Prostora za izboljšave je precej.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
Andre Schwämmlein dodaj
FlixBus dodaj
Avrigo dodaj

Prvi Flixbusovi avtobusi so začeli voziti pred petimi leti, na peto obletnico pa s sedeža družbe sporočajo, da so začeli graditi omrežje povezav z vlaki. Z novimi rednimi železniškimi linijami Flix Train bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta načrtujejo z vlaki povezati 28 mest.

Kot pravi André Schwämmlein, direktor in soustanovitelj skupine FlixMobility, se avtobus in vlak povsem dopolnjujeta. »S tem, ko smo v Flixmobility dodali še Flix Train, nas bo lahko uporabljalo še več potnikov.« Poleti 2016, ko je Flixbus uvedel avtobusne povezave skozi Slovenijo, je Schwämmlein v intervjuju povedal, da postajajo največji v avtobusnem poslu v Evropi – brez enega avtobusa. Ali bo tako tudi v železniškem prevozu, bo pokazal čas. Prostora za izboljšave pri okostenelih železniških prevoznikih je vsekakor veliko.

S Flixbusom je od ustanovitve leta 2013 potovalo več kot sto milijonov potnikov. Postavili so že več kot 250 tisoč rednih povezav po 1.400 mestih. Letos napovedujejo nove naložbe v razvoj omrežja v 27 državah, med drugim naj bi uvedli povezavo med Ljubljano in Beogradom. Poleg Evrope so se na začetku tega leta začeli širiti v ZDA, kjer uvajajo prve povezave med Kalifornijo in jugozahodno Ameriko. Ekipe Flixbusa imajo sedeže v Berlinu, Münchnu, Parizu, Milanu in Zagrebu. Posebnost Flixbusa je, da deluje kot platforma in da prevoze organizirajo z lokalnimi avtobusnimi podjetji. V Sloveniji sodelujejo z Avrigom-Izletnikom.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Dobra novica: Flixbus gre na železnice. Lahko ponovijo recept in postanejo največji? 2

V Nemčiji uvajajo Flix Train: z novimi rednimi linijami bodo povezali Hamburg, Düsseldorf in Köln, do konca leta pa bodo z vlaki...

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Z letalom, vlakom ali avtobusom? Takšne so cene vozovnic do velikih evropskih mest 2

Primerjali smo cene vozovnic in potovalne čase vlakov, avtobusnega prevoznika Flixbus in cene letalskih prevozov. Presenečenje: obstaja...

MANAGER
Manager
Manager (Intervju) Dean Čebohin, Flixbus: Slovenski trg nas zanima in pri tem ne potrebujemo državnih subvencij

Dean Čebohin, vodja razvoja Flixbusa za srednjo in vzhodno Evropo: Čez Slovenijo vsak dan pelje več kot 70 naših avtobusov. Do konca...

TRANS-LOG
Novice
Novice Flixbusov cunami: od avstrijskih državnih železnic kupili tekmeca Hellö 2

Flixbus bo družbo Hellö popolnoma integriral do avgusta letos; ÖBB se je rešil posla, s katerim je tolkel izgubo

FINANCE
Članki
Članki Koliko se bo po brexitu skrčil evropski parlament?

Kaj se bo po brexitu zgodilo s 73 sedeži evroposlancev iz Velike Britanije? Evropski parlament je danes izglasoval svoj predlog, ki ga...