(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

Odslovljeni šef Uberja investira v prenovo nasedlih nepremičnin

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
nepremičnine   dodaj
digitalizacija   dodaj
Travis Kalanick dodaj
Uber dodaj
CNN dodaj
 
Čas branja: 1 min
22.03.2018  21:00
Odslovljeni šef Uberja investira v prenovo nasedlih nepremičnin
Travis Kalanick, nekdanji šef Uberja, ocenjuje, da bo zaradi potreb digitalne dobe v prihodnjih letih nujno spreminjati namembnost nepremičnin v vrednosti več kot deset bilijonov dolarjev.

Obveščaj me o novih člankih:  
nepremičnine   dodaj
digitalizacija   dodaj
Travis Kalanick dodaj
Uber dodaj
CNN dodaj

Tako imenovani serijski podjetnik Travis Kalanick, nekdanji glavni izvršni direktor Uberja, ki so ga junija lani iz družbe odslovili po seriji škandalov in obtožb v zvezi s poslovnimi praksami, ima nov projekt, kot se je sam izrazil o svoji novi službi. Na začetku meseca je ustanovil osebni naložbeni sklad, ki ga je poimenoval 10100 (ki se v angleščini izgovori »ten one hundred«), zdaj pa je prek njega že uresničil prvo naložbo.

V zagonsko holdinško podjetje City Storage Systems (prej CloudKitchens) bo vložil 150 milijonov dolarjev, s tem v start-upu s 15 zaposlenimi pridobil nadzorni delež in postal njegov izvršni direktor, navajata CNN in Recode. Podjetje je pred tem vodil Diego Berdakin, ki je bil zgodnji naložbeni podpornik Uberja, CloudKitchens pa sicer sodeluje tudi z UberEats, enoto znotraj Uberja, ki je bila osredotočena na panogo priprave hrane, specifično za zagotavljanje storitev dostave z vozili v sistemu Uber. V holdinškem podjetju City Storage Systems se po Kalanickovih besedah v dveh enotah ukvarjajo z razvojem nasedlih poslovnih nepremičninskih projektov, ki jim spreminjajo namembnost v smislu, da jih preuredijo v prodajne, skladiščne, parkirne površine. »Nepremičnin, ki jim bo treba v prihodnjih letih spremeniti namembnost zaradi potreb digitalne dobe, je za več kot deset bilijonov dolarjev,« je v tvitu zapisal Kalanick.

Med drugim naj bi zagotavljali infrastrukturne in programske rešitve za restavracije, ki ne želijo hrane ponujati v fizičnih restavracijah, temveč se želijo ukvarjati zgolj z dostavo. Kalanick prek Twitterja tudi išče kadre za City Storage Systems.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne 2

Razloga za to sta dva: predlog zakona prinaša nove zaplete in ministrstvo za infrastrukturo ima zelo malo časa za sprejetje zakona

MANAGER
Manager
Manager V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja 1

Dara Khosrowshahi, novi izvršni direktor Uberja, ima za sabo šolski primer uspešnega vodenja vodilne globalne korporacije v industriji...

OK & EN
Novice
Novice (video) Samovozeči Uber povzročil nesrečo s smrtnim izidom 98

Vozilo z vključenim sistemom za avtonomno vožnjo je v Arizoni povozilo žensko, ki ni uporabljala označenega prehoda za pešce....