Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

O drugem tiru na referendumu vnovič 13. maja

Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
O drugem tiru na referendumu vnovič 13. maja
Glasovanje na referendumu o drugem tiru ne bo potekalo skupaj s predčasnimi državnozborskimi volitvami, za katere so v igri tri nedelje, od 27. maja do 10. junija.

Volivci bomo o zakonu o drugem tiru železniške proge Divača–Koper znova odločali 13. maja, je odločila državna volilna komisija (DVK). Glasovanje na referendumu tako ne bo potekalo skupaj s predčasnimi državnozborskimi volitvami, za katere so v igri tri nedelje, od 27. maja do 10. junija.

Pobudnik referenduma Vili Kovačič je zoper sklep DVK že napovedal ustavno pritožbo. Datum glasovanja bo izpodbijal še drugič. Lani mu s pobudo na ustavnem sodišču ni uspelo, tudi tokrat pa bi lahko ustavno sodišče izvršitev sklepa DVK o datumu ponovljenega glasovanja zadržalo le v primeru ugotovitve težko popravljivih škodljivih posledic.

Kovačič pravi, da še ne ve, ali bo sploh sodeloval v referendumski kampanji, če bo glasovanje 13. maja. Sodelovanju v referendumski kampanji se odpoveduje tudi vlada v odstopu. Da bi morala zagovarjati tudi stališča proti zakonu, ki ga je sama pripravila in ga je državni zbor sprejel z absolutno večino, je absurdno, pojasnjujejo na ministrstvu za infrastrukturo, ki je predlagalo, da se vlada odpove sodelovanju v referendumski kampanji.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...