(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

O drugem tiru na referendumu vnovič 13. maja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
O drugem tiru na referendumu vnovič 13. maja
Glasovanje na referendumu o drugem tiru ne bo potekalo skupaj s predčasnimi državnozborskimi volitvami, za katere so v igri tri nedelje, od 27. maja do 10. junija.

Obveščaj me o novih člankih:  

Volivci bomo o zakonu o drugem tiru železniške proge Divača–Koper znova odločali 13. maja, je odločila državna volilna komisija (DVK). Glasovanje na referendumu tako ne bo potekalo skupaj s predčasnimi državnozborskimi volitvami, za katere so v igri tri nedelje, od 27. maja do 10. junija.

Pobudnik referenduma Vili Kovačič je zoper sklep DVK že napovedal ustavno pritožbo. Datum glasovanja bo izpodbijal še drugič. Lani mu s pobudo na ustavnem sodišču ni uspelo, tudi tokrat pa bi lahko ustavno sodišče izvršitev sklepa DVK o datumu ponovljenega glasovanja zadržalo le v primeru ugotovitve težko popravljivih škodljivih posledic.

Kovačič pravi, da še ne ve, ali bo sploh sodeloval v referendumski kampanji, če bo glasovanje 13. maja. Sodelovanju v referendumski kampanji se odpoveduje tudi vlada v odstopu. Da bi morala zagovarjati tudi stališča proti zakonu, ki ga je sama pripravila in ga je državni zbor sprejel z absolutno večino, je absurdno, pojasnjujejo na ministrstvu za infrastrukturo, ki je predlagalo, da se vlada odpove sodelovanju v referendumski kampanji.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja

AVTO
Novice
Novice Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma...

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...