(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Evrsko območje v prvi polovici leta z 0,6-odstotno rastjo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
BDP   dodaj
evro   dodaj
Istat dodaj
Rima dodaj
Donald Trump dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
avtor
Evrsko območje v prvi polovici leta z 0,6-odstotno rastjo
Rast evrskega gospodarstva bodo zaradi ugodnih pogojev financiranja še vedno poganjale naložbe.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BDP   dodaj
evro   dodaj
Istat dodaj
Rima dodaj
Donald Trump dodaj

Na območju z evrom bo gospodarstvo še raslo, rast bo v prvem in drugem trimesečju dosegla 0,6 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), v tretjem četrtletju pa se bo zmanjšala na 0,5 odstotka, ocenjujejo inštituti Ifo iz Münchna, Istat iz Rima in Kof iz Züricha.

Rast gospodarstva bodo zaradi ugodnih pogojev financiranja še vedno poganjale naložbe. Še bo rasla tudi zasebna poraba gospodinjstev, ki bo v prvih dveh četrtletjih večja za 0,5 odstotka, nato pa bo v tretjem zrasla za 0,4 odstotka. Krepila se bo tudi inflacija – z 1,3 na 1,6 odstotka in nato v tretjem trimesečju na 1,7 odstotka.

Ob tem so inštituti navedli tudi tveganja za napovedano rast, med drugim rast vrednosti evra, ki bi lahko zavirala rast evrskega gospodarstva, pa tudi mednarodna trenja in trgovinske napetosti zaradi potez ameriškega predsednika Donalda Trumpa.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...

FINANCE
Članki
Članki Evrska dilema: naj bo odločanje bolj ali manj centralizirano 10

So fiskalna pravila lahko zgolj enostavna in stroga ali pa na drugi strani prožna in zapletena? Obstaja vmesna pot? In zakaj nekdanji šef...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...