Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Bitstamp Damiana Merlaka in Nejca Kodriča mika južnokorejske vlagatelje

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
bitcoin   dodaj
najbogatejši   dodaj
Bitstamp dodaj
Damian Merlak dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
Bitstamp Damiana Merlaka in Nejca Kodriča mika južnokorejske vlagatelje
Nejc Kodrič (levo) in Damian Merlak imata v kriptomenjalnici Bitstamp vsak po 32-odstotni delež. Solastnik kranjske družbe je tudi sklad tveganega kapitala Pantera, ki je pred približno štirimi leti v menjalnico vložil deset milijonov dolarjev.
Foto: Peter Škrlep

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
bitcoin   dodaj
najbogatejši   dodaj
Bitstamp dodaj
Damian Merlak dodaj

Bitstamp, eno največjih kriptomenjalnic bitcoina v evre, ki sta jo ustanovila Damian Merlak in Nejc Kodrič, menda kupujejo južnokorejski vlagatelji. Zanjo naj bi bili pripravljeni odšteti okoli 400 milijonov dolarjev (približno 324 milijonov evrov), neimenovane vire navajajo pri spletnem mediju Cointelegraph, ki poroča o dogajanju s področja kriptovalut. Damian Merlak ne komentira, Nejc Kodrič se na vprašanja ne odziva.

Članek sicer navaja informacije iz dan starejšega tvita, ki ga je objavil novinar časnika New York Times Nathaniel Popper, v njem pa zapisal, da je iz številnih virov slišal, da je v sklepnem delu posel, v katerem bi eno najstarejših kriptomenjalnic Bitstamp prodali južnokorejskim vlagateljem za okoli 400 milijonov dolarjev, čeprav ne menjalnica ne kupci tega ne komentirajo.

Spomnimo, da sta bila Damian Merlak in Nejc Kodrič, soustanovitelja Bitstampa, največja senzacija na lestvici 100 najbogatejših Slovencev za leto 2017, na kateri je Merlak zasedel šesto, Kodrič pa osmo mesto. V Bitstampu imata vsak po 32-odstotni delež, na lanski lestvici so analitiki njuno premoženje ocenili na 122 milijonov oziroma 112 milijonov evrov.

Med delujočimi kriptomenjalnicami sodi Bitstamp med tiste z najdaljšim stažem, medtem ko so številni njeni tekmeci iz pionirskih časov menjave bitcoina za dolarje iz takšnih ali drugačnih razlogov propadli. Kriptomenjalnica kranjskih ustanoviteljev se po prometu uvršča na rob prve deseterice kriptomenjalnic.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bodo Bitstamp kupili Južni Korejci za okoli 400 milijonov dolarjev? 5

O tej možnosti poročajo pri spletnem časopisu o kriptovalutah Cointelegraph in omenjajo, da je o tem izvorno na Twitterju čivknil...

FINANCE
Lekcije Bitstampa 3

Karkoli si že mislimo o smiselnosti kriptovalut – Merlak in Kodrič sta kot podjetnika pokazala, kako se stvarem streže

FINANCE
V sedmih letih do 400 milijonov dolarjev 3

Blizu prodaje je menjalnica za kriptovaluto bitcoin

FINANCE
Dva od najbogatejših Slovencev prodala večino podjetja: Bitstamp v roke Južnokorejcev 16

O prodaji se je špekuliralo že več mesecev, zdaj je uradno, Bitstamp ima novega lastnika