Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

BKS Bank postaja drugi največji borzni posrednik v Sloveniji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
prevzemi   dodaj
BKS Bank dodaj
GBD dodaj
Alta dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
BKS Bank postaja drugi največji borzni posrednik v Sloveniji
9 tisoč strank Gorenjske borznoposredniške družbe (GBD) bo konec aprila pristalo v naročju BKS Bank.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
prevzemi   dodaj
BKS Bank dodaj
GBD dodaj
Alta dodaj

BKS Bank in Gorenjska borznoposredniška družba (GBD) sta se dogovorili, da bo banka konec aprila prevzela finančne instrumente in vodenje računov nematerializiranih vrednostnih papirjev več kot devet tisoč strank GBD. S tem bo BKS Bank za Alto postala druga največja borznoposredniška družba v Sloveniji.

BKS Bank, ki ima enote v Ljubljani, Mariboru, Celju, Slovenj Gradcu in Domžalah ter lizinško družbo BKS – Leasing, je v postopku konsolidacije borznoposredniškega trga v Sloveniji zelo aktivna. Pred dogovorom o prevzemu strank GBD je na borznoposredniškem področju že prevzela stranke Perspektive in nadzorovano likvidirane Factor banke.

Kot je ob sklenitvi pogodbe razložila predsednica uprave BKS Bank Herta Stockbauer, bodo stranke GBD predvidoma prevzeli 30. aprila. Prenos bo za vse stranke, ki imajo pri GBD odprt trgovalni račun ali imajo sredstva v individualnem upravljanju, brezplačen. Ker bodo pogodbe med GBD in strankami ostale veljavne, strankam ni treba storiti ničesar. »S strankami GBD želimo sodelovati kot partnerji in jim ponuditi kakovostno svetovanje ter v njihovo zadovoljstvo dosegati dobre rezultate. Svoje posle bodo lahko opravljale tudi v Kranju,« je povedal Alexander Novak, vodja BKS Bank v Sloveniji.

Koncern BKS Bank, ki ima sedež v Celovcu in je navzoč v Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem in Slovaškem, je na slovenski trg vstopil leta 1998 z nakupom lizinške družbe. BKS Bank je od leta 2004 v Sloveniji dejavna tudi v bančnih poslih prek bančne podružnice. Kot navajajo v banki, je Slovenija zanje najpomembnejši mednarodni trg.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...