Manager

Messer Slovenija z novo kisikarno v Škofji Loki

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

29.03.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Messer Slovenija z novo kisikarno v Škofji Loki
Srce 17 milijonov evrov vredne naložbe Messerja Slovenija v nov obrat za proizvodnjo utekočinjenih plinov je 52-metrski stolp, kjer se izvajajo procesi ločevanja plinov (dušika, kisika in argona) iz zraka.

V industrijski coni Trata v Škofji Loki bo prihodnji mesec začela delovati nova kisikarna družbe Messer Slovenija. V njej bodo poleg kisika proizvajali različne tehnične pline, ki se uporabljajo v vrsti dejavnosti, od medicine, farmacije, varilne tehnike, živilske tehnologije, ekologije, pa tudi v industriji jekla in stekla.

Messerjeva kisikarna se razprostira na 9.500 kvadratnih metrih zemljišča v bližini družbe Knauf Insulation, ki bo njen glavni odjemalec. Zdaj v družbi poslovnim partnerjem, ki jih je v Sloveniji več kot 2.800, kisik dovažajo s cisternami iz sestrskih podjetij v Avstriji, Srbiji in na Hrvaškem. S postavitvijo nove kisikarne bodo industriji približali vir plinov, kar pomeni krajše transportne poti in s tem tudi ugodnejšo ceno.

Messer Slovenija je približno 17 milijonov evrov vredno kisikarno v Škofji Loki začel graditi v začetku minulega leta. Projekt je podjetje sicer predstavilo že pred tremi leti in predvidevalo, da bo gradnja potekala v letu 2016 in da bo v letu 2017 kisikarna že obratovala. Vendar so se postopki sprejemanja občinskega prostorskega načrta in pridobivanja vseh dovoljenj zavlekli.

Kot poudarjajo v podjetju, ki deluje pod okriljem multinacionalke Messer, je oskrba s kisikom iz kisikarne najvarnejša oblika oskrbe uporabnika. Pridobivanje plinov z razgradnjo zraka je fizikalni proces, ki sam po sebi nima bistvenih vplivov na okolje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

IZVOZNIKI
Novice
V Škofji Loki odprli prvo Messerjevo kisikarno pri nas
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc V Škofji Loki odprli prvo Messerjevo kisikarno pri nas

Z današnjim uradnim odprtjem kisikarne so v družbi Messer uspešno zaključili svojo največjo investicijo. Gorenjska je tako dobila približno 20 novih delovnih mest.

IZVOZNIKI
Novice
V podjetju Knauf Insulation so odprti za nova partnerstva
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc V podjetju Knauf Insulation so odprti za nova partnerstva 1

V podjetju si ob dobrem poslovanju obetajo številna nova partnerstva na prodajnem, razvojno-raziskovalnem in nabavnem področju

FINANCE
Okolje & energija
Rabo bio plina spodbujajo tudi s subvencijami in zelenimi certifikati
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Rabo bio plina spodbujajo tudi s subvencijami in zelenimi certifikati

V prometu uporabljajo vse več plina, tako utekočinjenega zemeljskega plina kot tudi stisnjenega zemeljskega plina, je povedal Konstantin Petrov iz nemške energetsko-svetovalne družbe DNV GL – Energy.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

IZVOZNIKI
Novice
Pregled tedna: Nazarčani izvedli prevzem v Nemčiji, Novogoričani si evropske tarče ogledujejo
Izvozniki.si
NoviceRedakcija Izvozniki.si Pregled tedna: Nazarčani izvedli prevzem v Nemčiji, Novogoričani si evropske tarče ogledujejo

O čem smo v zadnjih teden dni pisali na portalu Izvozniki.si, ki je eden od projektov našega gibanja za slovenski izvoz, in kaj so o naših podpornikih in partnerjih pisali kolegi na drugih naših portalih

IZVOZNIKI
Novice
Droga Kolinska in Knauf Insulation dobitnika nagrade za marketinško odličnost
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc Droga Kolinska in Knauf Insulation dobitnika nagrade za marketinško odličnost

Društvo za marketing Slovenije je na 23. Slovenski marketinški konferenci nagradilo slovenska podjetja, v katerih je marketing glavno gonilo dobrih poslovnih rezultatov. Med njimi sta tudi podpornika projekta Izvozniki.si.

FINANCE
Okolje & energija
(video, foto) Tovornjaki na plin tudi pri slovenskih prevoznikih
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (video, foto) Tovornjaki na plin tudi pri slovenskih prevoznikih 2

Na polnilnici utekočinjenega zemeljskega plina (UZP) v Sežani so v ponedeljek napolnili prvi tovornjak. V Maju pa bo dobil plinske tovornjake prvi slovenski prevoznik.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.