Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Messer Slovenija z novo kisikarno v Škofji Loki

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
Messer Slovenija dodaj
Knauf insulation dodaj
Messer dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
Messer Slovenija z novo kisikarno v Škofji Loki
Srce 17 milijonov evrov vredne naložbe Messerja Slovenija v nov obrat za proizvodnjo utekočinjenih plinov je 52-metrski stolp, kjer se izvajajo procesi ločevanja plinov (dušika, kisika in argona) iz zraka.

Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
Messer Slovenija dodaj
Knauf insulation dodaj
Messer dodaj

V industrijski coni Trata v Škofji Loki bo prihodnji mesec začela delovati nova kisikarna družbe Messer Slovenija. V njej bodo poleg kisika proizvajali različne tehnične pline, ki se uporabljajo v vrsti dejavnosti, od medicine, farmacije, varilne tehnike, živilske tehnologije, ekologije, pa tudi v industriji jekla in stekla.

Messerjeva kisikarna se razprostira na 9.500 kvadratnih metrih zemljišča v bližini družbe Knauf Insulation, ki bo njen glavni odjemalec. Zdaj v družbi poslovnim partnerjem, ki jih je v Sloveniji več kot 2.800, kisik dovažajo s cisternami iz sestrskih podjetij v Avstriji, Srbiji in na Hrvaškem. S postavitvijo nove kisikarne bodo industriji približali vir plinov, kar pomeni krajše transportne poti in s tem tudi ugodnejšo ceno.

Messer Slovenija je približno 17 milijonov evrov vredno kisikarno v Škofji Loki začel graditi v začetku minulega leta. Projekt je podjetje sicer predstavilo že pred tremi leti in predvidevalo, da bo gradnja potekala v letu 2016 in da bo v letu 2017 kisikarna že obratovala. Vendar so se postopki sprejemanja občinskega prostorskega načrta in pridobivanja vseh dovoljenj zavlekli.

Kot poudarjajo v podjetju, ki deluje pod okriljem multinacionalke Messer, je oskrba s kisikom iz kisikarne najvarnejša oblika oskrbe uporabnika. Pridobivanje plinov z razgradnjo zraka je fizikalni proces, ki sam po sebi nima bistvenih vplivov na okolje.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice V Škofji Loki odprli prvo Messerjevo kisikarno pri nas

Z današnjim uradnim odprtjem kisikarne so v družbi Messer uspešno zaključili svojo največjo investicijo. Gorenjska je tako dobila...

AVTO
Novice
Novice Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma...

FINANCE
Članki
Članki Koalicijski dogovor v Nemčiji: obsežne naložbe v izobraževanje, socialo in digitalizacijo 18

To med drugim predvideva koalicijski dogovor med konservativci CDU/CSU in socialdemokrati SPD. Zdaj je usoda dogovora odvisna od 440 tisoč...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...