Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

Turški vlagatelj je za Lesno TIP odštel 7,5 milijona evrov

Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
Turški vlagatelj je za Lesno TIP odštel 7,5 milijona evrov
Proizvodnja ivernih plošč v Otiškem Vrhu bo po dveletnem premoru spet stekla letos.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
stečaji   dodaj
Adria dodaj
Lesna dodaj
Lesna TIP dodaj

Podjetje Yildiz Entegre Adria s sedežem v Ljubljani, ki je del turškega koncerna Yildiz, je s primopredajo v upravljanje in last prevzelo Lesno Tovarno ivernih plošč (Lesna TIP) Otiški Vrh, ki je šla v stečaj pred dvema letoma.

Turški kupci so za tovarno, ki se je v okviru stečajnega postopka prodajala po izhodiščni ceni 5,5 milijona evrov, ponudili in plačali 7,5 milijona evrov. Še pred nakupom tovarne so septembra lani od finančne družbe Heta za dva milijona evrov kupili tudi osrednji stroj Lesne TIP, 200 metrov dolgo kontinuirano stiskalnico.

Skupina Yildiz se z lesno panogo ukvarja že več kot stoletje ter v svojih tovarnah v Turčiji in Romuniji zaposluje okoli dva tisoč ljudi. Skupno ima skupina Yildiz Yatirim Holding, ki se ukvarja še z jeklarstvom in proizvodnjo gnojil, okoli tri tisoč zaposlenih.

Turški vlagatelj, ki se je konec novembra v spremstvu kmetijskega ministra Dejana Židana v Otiškem Vrhu predstavil javnosti, je zagon proizvodnje ivernih plošč napovedal za letos. Kot je takrat dejal direktor podjetja Yildiz Entegre Adria Ediz Hasmet Kokyazici, zagon proizvodnje ivernih plošč načrtujejo takoj, ko bo mogoče. Kokyazici predvidenega števila zaposlenih ni razkril, saj bo to po njegovih besedah pokazal čas, po neuradnih informacijah pa bi lahko z zagonom proizvodnje ivernih plošč v treh letih zaposlitev dobilo do okoli 500 ljudi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...