(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Nagrada GZS gospodarstvenici in osmim gospodarstvenikom

Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
Nagrada GZS gospodarstvenici in osmim gospodarstvenikom
To so letošnji nagrajenci GZS (z leve): Branko Kamenšek, Iztok Špan, Ivan Kralj, Matjaž Omladič, Flora Cvetka Tinauer, Rado Čulibrk, Robert Golob, Borut Čeh in Mark Pleško.

Obveščaj me o novih člankih:  

Nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v letu 2017, ki so jo tokrat podelili že petdesetič zapovrstjo, je prejelo devet gospodarstvenikov iz šestih slovenskih regij in petih gospodarskih panog.

Nagrajenci so Flora Cvetka Tinauer iz podjetja Eba, ki ponuja programsko opremo za brezpapirno poslovanje, Matjaž Omladič iz podjetja Novem Car Interior Design, ki izdeluje okrasne letve za avtomobile, Iztok Špan iz podjetja Tajfun Planina, kjer proizvajajo gozdarske stroje, Robert Golob iz globalnega trgovca z električno energijo GEN-I, Mark Pleško, soustanovitelj visokotehnološkega podjetja Cosylab, ponudnika strojnih in programskih rešitev za kontrolo jedrskih pospeševalnikov in fuzijskih reaktorjev, Rado Čulibrk iz podjetja Niko, kjer izdelujejo mehanizme za pisarniške registratorje in kovinske izdelke za različne industrije, Ivan Kralj iz podjetja Arex, ki izdeluje strelivo in orožje, Branko Kamenšek iz podjetja Lek Veterina, kjer izdelujejo krmne mešanice za zdravje živali, in Borut Čeh iz podjetja Labena, ki ponuja tehnološke rešitve v procesni in laboratorijski analitiki.

GZS nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke podeljuje od leta 1969, skupaj z letošnjimi nagrajenci jo je do zdaj prejelo 336 gospodarstvenikov in 26 gospodarstvenic, skupaj 362.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Vojmir Urlep, LMŠ: Politiko sem kot menedžer kritiziral, zakaj ji zdaj ne bi pomagal? 7

Vojmir Urlep, nekdanji predsednik uprave Leka, pojasnjuje, zakaj kandidira za poslanca na Listi Marjana Šarca in kakšne predloge ima za...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (kako dvigniti dodano vrednost slovenskemu izvozu) Visoko motivirani zaposleni so najboljši kapital družbe

Na Izvozniki.si skupaj s svetovalno družbo A. T. Kearney začenjamo sklop četrtletnih prispevkov o zavedanju pomembnosti dviga dodane...

TOP JOB
Delavci
OK & EN
Novice
Novice (video, foto) Zasavci osvajajo azijske in balkanske rudnike

V zagorskem Tevelu izdelujejo naprave in rešitve za zagotavljanje varnosti v potencialno vnetljivih atmosferah. Približno tretjino...