(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Nagrada GZS gospodarstvenici in osmim gospodarstvenikom

Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
Nagrada GZS gospodarstvenici in osmim gospodarstvenikom
To so letošnji nagrajenci GZS (z leve): Branko Kamenšek, Iztok Špan, Ivan Kralj, Matjaž Omladič, Flora Cvetka Tinauer, Rado Čulibrk, Robert Golob, Borut Čeh in Mark Pleško.

Obveščaj me o novih člankih:  

Nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v letu 2017, ki so jo tokrat podelili že petdesetič zapovrstjo, je prejelo devet gospodarstvenikov iz šestih slovenskih regij in petih gospodarskih panog.

Nagrajenci so Flora Cvetka Tinauer iz podjetja Eba, ki ponuja programsko opremo za brezpapirno poslovanje, Matjaž Omladič iz podjetja Novem Car Interior Design, ki izdeluje okrasne letve za avtomobile, Iztok Špan iz podjetja Tajfun Planina, kjer proizvajajo gozdarske stroje, Robert Golob iz globalnega trgovca z električno energijo GEN-I, Mark Pleško, soustanovitelj visokotehnološkega podjetja Cosylab, ponudnika strojnih in programskih rešitev za kontrolo jedrskih pospeševalnikov in fuzijskih reaktorjev, Rado Čulibrk iz podjetja Niko, kjer izdelujejo mehanizme za pisarniške registratorje in kovinske izdelke za različne industrije, Ivan Kralj iz podjetja Arex, ki izdeluje strelivo in orožje, Branko Kamenšek iz podjetja Lek Veterina, kjer izdelujejo krmne mešanice za zdravje živali, in Borut Čeh iz podjetja Labena, ki ponuja tehnološke rešitve v procesni in laboratorijski analitiki.

GZS nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke podeljuje od leta 1969, skupaj z letošnjimi nagrajenci jo je do zdaj prejelo 336 gospodarstvenikov in 26 gospodarstvenic, skupaj 362.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Vojmir Urlep, LMŠ: Politiko sem kot menedžer kritiziral, zakaj ji zdaj ne bi pomagal? 7

Vojmir Urlep, nekdanji predsednik uprave Leka, pojasnjuje, zakaj kandidira za poslanca na Listi Marjana Šarca in kakšne predloge ima za...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (kako dvigniti dodano vrednost slovenskemu izvozu) Visoko motivirani zaposleni so najboljši kapital družbe

Na Izvozniki.si skupaj s svetovalno družbo A. T. Kearney začenjamo sklop četrtletnih prispevkov o zavedanju pomembnosti dviga dodane...

TOP JOB
Delavci
OK & EN
Novice
Novice (video, foto) Zasavci osvajajo azijske in balkanske rudnike

V zagorskem Tevelu izdelujejo naprave in rešitve za zagotavljanje varnosti v potencialno vnetljivih atmosferah. Približno tretjino...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...