(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

Novartis bo britanskemu GSK za 10 milijard evrov prodal delež v skupnem podjetju

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
farmacija   dodaj
novartis dodaj
Lek dodaj
GlaxoSmithKline dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.03.2018  21:00
Novartis bo britanskemu GSK za 10 milijard evrov prodal delež v skupnem podjetju
Nad proizvodnjo in prodajo blagovnih znamk Sensodyne, Panadol in Voltaren bo odslej britanski velikan GSK bedel sam.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
farmacija   dodaj
novartis dodaj
Lek dodaj
GlaxoSmithKline dodaj

Švicarski farmacevtski velikan Novartis, pod katerega streho sodi tudi ljubljanski farmacevt Lek, bo britanskemu tekmecu Glaxosmithkline (GSK) prodal svoj delež v skupnem podjetju, ki se ukvarja s proizvodnjo izdelkov za osebno nego ter zdravil brez recepta za široko porabo.

S prodajo 36,5-odstotnega deleža bo Novartis, ki se bo usmeril v organsko rast osnovne dejavnosti, dobil 10,4 milijarde evrov. Izkupiček od prodaje bo švicarska družba s sedežem v Baslu deloma namenila tudi za prevzeme. Posel, ki ga morajo odobriti še varuhi konkurence, bo po napovedih sklenjen v drugem letošnjem četrtletju.

Novartis in GSK sta skupno podjetje ustanovila leta 2015 po reorganizaciji Novartisovega portfelja naložb.

S prevzemom Novartisovega deleža v skupnem podjetju bo imel GSK odslej popoln nadzor nad proizvodnjo in prodajo blagovnih znamk: zobne paste Sensodyne, tablet proti glavobolu Panadol, protibolečinskega gela Voltaren in nikotinsklih obližev Nicotinell.

Odločitev za nakup nekaj več kot tretjinskega deleža v skupnem podjetju pomeni tudi, da se britanski farmacevt umika iz tekme za nakup enote za proizvodnjo izdelkov za široko porabo ameriškega farmacevtskega velikana Pfizer, za katero bi ta rad iztržil 20 milijard dolarjev oziroma dobrih 16 milijard evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice (kako dvigniti dodano vrednost slovenskemu izvozu) Visoko motivirani zaposleni so najboljši kapital družbe

Na Izvozniki.si skupaj s svetovalno družbo A. T. Kearney začenjamo sklop četrtletnih prispevkov o zavedanju pomembnosti dviga dodane...

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Vojmir Urlep, LMŠ: Politiko sem kot menedžer kritiziral, zakaj ji zdaj ne bi pomagal? 7

Vojmir Urlep, nekdanji predsednik uprave Leka, pojasnjuje, zakaj kandidira za poslanca na Listi Marjana Šarca in kakšne predloge ima za...

TOP JOB
Delavci
FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...