Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Zakaj se krhajo imperiji družabnih omrežij

Čas branja: 14 min
29.03.2018  21:00
V epidemiji politične manipulacije, lažnih novic, sovražnega govora, zlorab osebnih podatkov in čedalje obsežnejšega nabora digitalnih prevar, ki je zajela predvsem Facebook, Twitter in Youtube, so družabna omrežja prvič v zgodovini doživela upad števila uporabnikov. Z nakopičenimi težavami so se ta podjetja znašla na pomembni prelomnici. Kakšne so lahko rešitve?
Zakaj se krhajo imperiji družabnih omrežij
Medtem ko je število uporabnikov družabnih omrežij v ZDA zadnjih devet let naraščalo v povprečju za skoraj osem odstotkov na leto, je letos prvič v zgodovini upadlo za skoraj štiri odstotke,...

V nadaljevanju:

  • Ali veste, koliko uporabnikov so izgubila družabna omrežja v ZDA v zadnjem letu?
  • Kdo vse bo 10. aprila zaslišan v ameriškem kongresu zaradi zaščite osebnih podatkov?
  • Kdo je ženska, ki toži Facebook, ker ni hotel umakniti obrekljivih objav?
  • Primer služenja z lažnim profilom

Prebrali ste 4% članka.

BERITE NAPREJ...

Članek je dostopen naročnikom Finance.si.
logo

Še niste naročnik?
Spletni dostop Finance lahko zdaj naročite po posebni ceni.

1 EUR prvi mesec

www.finance.si | narocnine@finance.si | 080 15 80
FINANCE
Vodnik: kako se izbrisati s Facebooka? 8

Facebook pod pritiskom: Marc Zuckerberg ta teden pred kongresom

FINANCE
Članki
Članki Podatkovni škandal ni izziv le za Facebook 1

Lahko odziv uporabnikov in regulatorjev oslabi poslovni model Facebooka? Kdo lahko izgubi, kdo pridobi?

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...