Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Samo še 14 dni do prodaje Big Banga?

Čas branja: 1 min
05.04.2018  21:00
Samo še 14 dni do prodaje Big Banga?
V tekmi za nakup trgovskega podjetja Big Bang so zanesljivo vsaj trije: albanski lastnik mreže tehničnih trgovin Samir Mane, romunski trgovec s tehničnim blagom Altex in slovenski poslovnež Darko Klarič, lastnik Adventure Holdinga. Foto: Jure Makovec

Prejšnji petek se je iztekel rok za oddajo ponudb za nakup trgovskega podjetja Big Bang, ki je del stečajne mase tehničnega trgovca Merkur, odpirali so jih v torek. Kot nam je povedala stečajna upraviteljica Simona Goriup je za nakup prejela več ponudb – koliko, še ne razkriva. V nadaljevanju bodo verjetno sledila dodatna pogajanja s ponudniki, upraviteljica pričakuje, da bi bila prodaja lahko končana v 14 dneh.

Po naših neuradnih informacijah so ponudbo zagotovo oddali vsaj trije: albanski poslovnež Samir Mane, lastnik mreže tehničnih trgovin Neptun, poleg njega pa še romunski trgovec s tehničnim blagom Altex in poslovnež Darko Klarič, solastnik oglaševalskega podjetja Media Publikum in ustanovitelj Adventure Holdinga, ki trenutno združuje predvsem avtobusnoprevozna podjetja.

Tehnični trgovec Big Bang ima danes poleg spletne prodaje še 18 prodajnih mest oziroma okoli 15 tisoč kvadratnih metrov prodajnih površin. Po lastnih podatkih gre za največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva s tržnimi deleži, ki segajo od 30 do 60 odstotkov. Poleg vodilnega položaja na omenjenih trgih podjetje sodi tudi med večje ponudnike izdelkov bele tehnike in telekomunikacij. Tudi v največji Merkurjevi krizi je veljal za najmanj problematično hčer. Je v stoodstotni lasti Merkurja v stečaju. Merkur je Big Bang, ki ga je leta 1991 ustanovilo podjetje Bofex Jurija Schollmayerja, v celoti prevzel leta 2002.

Upnika družbe, Banka Koper na 45-odstotnem deležu in DUTB na 55-odstotnem deležu, sta Big Bang sicer že poskusila prodati zunajsodno, a jima ni uspelo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Ponudbe oddane. Kdo vse bi imel Big Bang? 7

Neuradno: ponudbe za Big Bang so oddali slovenski poslovnež Darko Klarič ter družbi iz Albanije in Romunije

DRAŽBE
Članki
Članki Zadnje ure za izboljšanje ponudb za Big Bang: koliko da kdo?

Trije zainteresirani kupci za tehničnega trgovca lahko ponudijo več

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?