(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

Petrol odpira hop in trgovine v središčih mest

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Petrol dodaj
Probanka dodaj
Nova Ljubljanska... dodaj
Družba za... dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.04.2018  21:00
Petrol odpira hop in trgovine v središčih mest
V nekdanji poslovalnici Probanke na Bavarskem dvoru bomo lahko kupovali vse, kar prodaja Petrol – razen goriva. Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

Petrol prenavlja nekdanjo poslovalnico Probanke na Bavarskem dvoru ter nekdanjo poslovalnico NLB na križišču Cankarjeve in Beethovnove. Kaj bodo počeli v središču Ljubljane? Odpirajo mestne prodajne točke, pravijo pri Petrolu in dodajajo, da sledijo tudi prodajalne v Mariboru, Celju in Kranju. Vse bodo odprte predvidoma do konca maja, gre za tako imenovana hop in prodajna mesta.

Poslovalnico Probanke je Petrol odkupil od DUTB, ki je pripojila Probanko v likvidaciji in prevzela njeno premoženje. Za koliko, ne razkrivajo. Poslovalnica NLB na Beethovnovi pa je v lasti Publikuma in jo je Petrol vzel v najem.

Petrol čedalje več prihodkov ustvari s trgovskim blagom. Lani jih je za 505 milijonov evrov, strategija do leta 2020 pa predvideva rast na 719 milijonov evrov, razberemo iz letnega poročila.

Bo Petrol konkuriral Mercatorju, Sparu in drugim trgovcem, ki so se iz trgovskih preusmerili na mestna središča? »Na prodajnem mestu bo mogoče kupiti običajne trgovske artikle, ki jih stranke tudi sicer lahko kupijo na bencinskih servisih Petrola, omogočeni bodo tudi plačevanje položnic, poštne storitve, športna loterija, nakup loterijskih listkov, vstopnic za koncerte in preostale dogodke. V njem bo tudi kotiček s konceptom sveže pripravljene prehrane Fresh,« pravijo na Petrolu. Na enem prodajnem mestu bo deset zaposlenih, še dodajajo.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Nada Drobne Popovič gre iz SDH, iz nadzornega sveta Petrola ne 2

Delničarji Petrola jutri o delitvi celotnega bilančnega dobička

FINANCE
Petrol rekordno, Berločnik pa tudi 1

Šef Petrola še nikoli ni imel tako visoke plače

OK & EN
Novice
Novice V Banja Luki s Petrolom do trajnostne rešitve za daljinsko ogrevanje

V Banja Luki so prejšnji teden dokončali 49-megavatno kotlovnico na lesno biomaso in odpravili največje težave v toplovodnem omrežju....

FINANCE
Petrol išče sodelavca za prevzeme; imajo spet na muhi kakšno prevzemno tarčo?

Petrol se širi in že zdaj je več kot le naftna družba. Podpiše se lahko pod trgovine, finančne storitve in zagotavljanje energije od...

FINANCE
(RAZKRIVAMO) Kaj vse je na Petrolovi prevzemni tarči, zakaj kupuje vse živo in kdo ima na muhi Petrol? 3

Kako in zakaj Petrol spreminja poslovni model iz trgovca z energenti