(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Petrol odpira hop in trgovine v središčih mest

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
05.04.2018  21:00
Petrol odpira hop in trgovine v središčih mest
V nekdanji poslovalnici Probanke na Bavarskem dvoru bomo lahko kupovali vse, kar prodaja Petrol – razen goriva. Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

Petrol prenavlja nekdanjo poslovalnico Probanke na Bavarskem dvoru ter nekdanjo poslovalnico NLB na križišču Cankarjeve in Beethovnove. Kaj bodo počeli v središču Ljubljane? Odpirajo mestne prodajne točke, pravijo pri Petrolu in dodajajo, da sledijo tudi prodajalne v Mariboru, Celju in Kranju. Vse bodo odprte predvidoma do konca maja, gre za tako imenovana hop in prodajna mesta.

Poslovalnico Probanke je Petrol odkupil od DUTB, ki je pripojila Probanko v likvidaciji in prevzela njeno premoženje. Za koliko, ne razkrivajo. Poslovalnica NLB na Beethovnovi pa je v lasti Publikuma in jo je Petrol vzel v najem.

Petrol čedalje več prihodkov ustvari s trgovskim blagom. Lani jih je za 505 milijonov evrov, strategija do leta 2020 pa predvideva rast na 719 milijonov evrov, razberemo iz letnega poročila.

Bo Petrol konkuriral Mercatorju, Sparu in drugim trgovcem, ki so se iz trgovskih preusmerili na mestna središča? »Na prodajnem mestu bo mogoče kupiti običajne trgovske artikle, ki jih stranke tudi sicer lahko kupijo na bencinskih servisih Petrola, omogočeni bodo tudi plačevanje položnic, poštne storitve, športna loterija, nakup loterijskih listkov, vstopnic za koncerte in preostale dogodke. V njem bo tudi kotiček s konceptom sveže pripravljene prehrane Fresh,« pravijo na Petrolu. Na enem prodajnem mestu bo deset zaposlenih, še dodajajo.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Nada Drobne Popovič gre iz SDH, iz nadzornega sveta Petrola ne 2

Delničarji Petrola jutri o delitvi celotnega bilančnega dobička

FINANCE
Petrol rekordno, Berločnik pa tudi 1

Šef Petrola še nikoli ni imel tako visoke plače

OK & EN
Novice
Novice V Banja Luki s Petrolom do trajnostne rešitve za daljinsko ogrevanje

V Banja Luki so prejšnji teden dokončali 49-megavatno kotlovnico na lesno biomaso in odpravili največje težave v toplovodnem omrežju....

FINANCE
Petrol išče sodelavca za prevzeme; imajo spet na muhi kakšno prevzemno tarčo?

Petrol se širi in že zdaj je več kot le naftna družba. Podpiše se lahko pod trgovine, finančne storitve in zagotavljanje energije od...

FINANCE
(RAZKRIVAMO) Kaj vse je na Petrolovi prevzemni tarči, zakaj kupuje vse živo in kdo ima na muhi Petrol? 3

Kako in zakaj Petrol spreminja poslovni model iz trgovca z energenti