Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Petrol odpira hop in trgovine v središčih mest

Čas branja: 1 min
05.04.2018  21:00
Petrol odpira hop in trgovine v središčih mest
V nekdanji poslovalnici Probanke na Bavarskem dvoru bomo lahko kupovali vse, kar prodaja Petrol – razen goriva. Foto: Aleš Beno

Petrol prenavlja nekdanjo poslovalnico Probanke na Bavarskem dvoru ter nekdanjo poslovalnico NLB na križišču Cankarjeve in Beethovnove. Kaj bodo počeli v središču Ljubljane? Odpirajo mestne prodajne točke, pravijo pri Petrolu in dodajajo, da sledijo tudi prodajalne v Mariboru, Celju in Kranju. Vse bodo odprte predvidoma do konca maja, gre za tako imenovana hop in prodajna mesta.

Poslovalnico Probanke je Petrol odkupil od DUTB, ki je pripojila Probanko v likvidaciji in prevzela njeno premoženje. Za koliko, ne razkrivajo. Poslovalnica NLB na Beethovnovi pa je v lasti Publikuma in jo je Petrol vzel v najem.

Petrol čedalje več prihodkov ustvari s trgovskim blagom. Lani jih je za 505 milijonov evrov, strategija do leta 2020 pa predvideva rast na 719 milijonov evrov, razberemo iz letnega poročila.

Bo Petrol konkuriral Mercatorju, Sparu in drugim trgovcem, ki so se iz trgovskih preusmerili na mestna središča? »Na prodajnem mestu bo mogoče kupiti običajne trgovske artikle, ki jih stranke tudi sicer lahko kupijo na bencinskih servisih Petrola, omogočeni bodo tudi plačevanje položnic, poštne storitve, športna loterija, nakup loterijskih listkov, vstopnic za koncerte in preostale dogodke. V njem bo tudi kotiček s konceptom sveže pripravljene prehrane Fresh,« pravijo na Petrolu. Na enem prodajnem mestu bo deset zaposlenih, še dodajajo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Nada Drobne Popovič gre iz SDH, iz nadzornega sveta Petrola ne 2

Delničarji Petrola jutri o delitvi celotnega bilančnega dobička

FINANCE
Petrol rekordno, Berločnik pa tudi 1

Šef Petrola še nikoli ni imel tako visoke plače

FINANCE
Petrol išče sodelavca za prevzeme; imajo spet na muhi kakšno prevzemno tarčo?

Petrol se širi in že zdaj je več kot le naftna družba. Podpiše se lahko pod trgovine, finančne storitve in zagotavljanje energije od...

FINANCE
(RAZKRIVAMO) Kaj vse je na Petrolovi prevzemni tarči, zakaj kupuje vse živo in kdo ima na muhi Petrol? 3

Kako in zakaj Petrol spreminja poslovni model iz trgovca z energenti

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kako je tekla Petrolova elektro blockchain transakcija

Petrol je 22. marca sklenil prvo transakcijo z električno energijo prek tehnologije verižnih blokov. Kako je potekala?