Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Spotify navdušil vlagatelje v črnih borznih dneh

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
delnice   dodaj
Spotify dodaj
NYSE dodaj
Martin Lorentzon dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.04.2018  21:00
Spotify navdušil vlagatelje v črnih borznih dneh
Soustanovitelj in glavni direktor Spotifya Daniel Ek je z uvrstitvijo na borzo omogočil delničarjem, da pregledno trgujejo z delnicami družbe.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
delnice   dodaj
Spotify dodaj
NYSE dodaj
Martin Lorentzon dodaj

Švedska družba Spotify, ki upravlja istoimenski portal za pretočni prenos glasbe, je borzni krst na newyorški borzi NYSE doživela ta torek. Prvi posel je bil sklenjen po vrednosti 165,90 dolarja, kar je pomenilo vrednotenje celotne družbe na 29,5 milijarde dolarjev, visoko nad pričakovanji analitikov, ki so ocenjevali, da bo družba na borzi ovrednotena na 20 do 25 milijard dolarjev.

Vendar je rezultat na koncu prvega trgovalnega dneva dal analitikom kar prav, vrednost delnice je namreč končala pri 149 dolarjih oziroma vrednotenju družbe na 25 milijard dolarjev. Lep rezultat za družbo, ki še vedno posluje s krepko izgubo, poleg tega pa se je uvrstila na borzo ravno v času strmoglavljanja borznih indeksov zaradi svetovne trgovinske vojne in zaradi težav tehnoloških družb.

Nastop Spotifya na borzi je v marsičem specifičen. Družba ni šla na borzo po svež denar z izdajo novih delnic, temveč so na organizirani trg uvrstili že obstoječe delnice in s tem omogočili lastnikom (med temi so tudi zaposleni), da jih unovčijo transparentno. Delnice so uvrstili na trg neposredno, brez sodelovanja bank, in tudi niso vnaprej opredelili izhodiščne cene, kot je to običajno. Spotify je s skoraj 160 milijoni aktivnih uporabnikov na mesec (podatek konec leta 2017) in 71 milijoni premijskih naročnikov največji med ponudniki pretočne glasbe. Zamislila sta si ga njegov zdajšnji šef Daniel Ek ter Martin Lorentzon; zasnovala sta ga leta 2006, ko sta uporabnikom začela ponujati brezplačni dostop s povabilom. V širšem smislu pa je glasbeni portal zaživel leta 2008, ko sta ob brezplačnem dostopu, ki je bil še vedno dostopen le na vabilo, ponudila tudi naročnino.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.