Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Nova ofenziva v Trumpovi trgovinski vojni – spopad za intelektualno lastnino

Čas branja: 4 min
05.04.2018  21:00
ZDA so napovedale korenite carinske ukrepe proti Kitajski zaradi, kot so izračunali, več sto milijard dolarjev vredne kraje intelektualne lastnine. Na udaru bo po napovedih 1.300 kitajskih izdelkov, ki bi jih utegnile prizadeti do 25-odstotne carine. V Pekingu so potrebovali le nekaj ur, da so odgovorili s protiukrepi.
Nova ofenziva v Trumpovi trgovinski vojni – spopad za intelektualno lastnino
V spopadu za intelektualno lastnino naj bi ameriški predsednik Donald Trump najprej udaril s carinami na 60 milijard dolarjev vreden uvoz visokotehnoloških izdelkov iz Kitajske. Povračilni ukrepi kitajskega voditelja Ši Džinpinga pa naj bi se usmerili predvsem na kmetijske pridelke. Foto: Shutterstock
ZDA so imele lani v menjavi s Kitajsko 375,2 milijarde dolarjev primanjkljaja, tako ameriški primanjkljaj kot kitajski presežek pa še rasteta. Ameriški predsednik Donald Trump se je izravnavanja...

Prebrali ste 7% članka.

BERITE NAPREJ...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.