Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Države začenjajo komercialno uvajati tehnologijo 5G, ki bo prinesla prednosti tako velikim kot malim podjetjem. Katere panoge bo 5G najbolj spremenil, kako bo predrugačil življenje ljudi? Kdo v Sloveniji že testira to tehnologijo in kakšne so prve izkušnje?
Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Vang Čuanfu je kariero začel kot raziskovalec v državnem laboratoriju, pri tridesetih pa se je odločil za podjetništvo. Pravi čas je zaznal priložnost v elektrifikaciji vozil, ki jo je krepko podprla kitajska država, in postal eden najbogatejših Kitajcev.
Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Za razvoj je Marko Grgurović porabil le malo denarja, za promocijo nič, pa vseeno je računalniška igra mordhau, ki so jo razvili v njegovem podjetju Triniterion, v dobrih treh tednih prepričala 950 tisoč kupcev po vsem svetu.
(intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? (intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? Se tudi vam zdi, da se ne splača poglabljati v programe strank in politikov, saj vsi obljubljajo isto in se ne da ugotoviti, kdo manj laže. To je odnos racionalnih nevednežev, pravi sociolog Miran Lavrič v intervjuju, v katerem pojasnjuje raziskavo Slovenska mladina 2018/2019. Očitno se racionalna nevednost širi tudi med starejšimi. In koga volijo racionalni nevedneži, če sploh gredo na volitve? Všeč so jim avtoritarni politiki, ki obljubljajo, da bodo uredili zadeve.

Nova ofenziva v Trumpovi trgovinski vojni – spopad za intelektualno lastnino

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovinska vojna   dodaj
Kitajska   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Robert Lighthizer dodaj
 
Čas branja: 4 min
05.04.2018  21:00
ZDA so napovedale korenite carinske ukrepe proti Kitajski zaradi, kot so izračunali, več sto milijard dolarjev vredne kraje intelektualne lastnine. Na udaru bo po napovedih 1.300 kitajskih izdelkov, ki bi jih utegnile prizadeti do 25-odstotne carine. V Pekingu so potrebovali le nekaj ur, da so odgovorili s protiukrepi.
Nova ofenziva v Trumpovi trgovinski vojni – spopad za intelektualno lastnino
V spopadu za intelektualno lastnino naj bi ameriški predsednik Donald Trump najprej udaril s carinami na 60 milijard dolarjev vreden uvoz visokotehnoloških izdelkov iz Kitajske. Povračilni ukrepi kitajskega voditelja Ši Džinpinga pa naj bi se usmerili predvsem na kmetijske pridelke. Foto: Shutterstock
ZDA so imele lani v menjavi s Kitajsko 375,2 milijarde dolarjev primanjkljaja, tako ameriški primanjkljaj kot kitajski presežek pa še rasteta. Ameriški predsednik Donald Trump se je izravnavanja...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.