(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Nova ofenziva v Trumpovi trgovinski vojni – spopad za intelektualno lastnino

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovinska vojna   dodaj
Kitajska   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Robert Lighthizer dodaj
 
Čas branja: 4 min
05.04.2018  21:00
ZDA so napovedale korenite carinske ukrepe proti Kitajski zaradi, kot so izračunali, več sto milijard dolarjev vredne kraje intelektualne lastnine. Na udaru bo po napovedih 1.300 kitajskih izdelkov, ki bi jih utegnile prizadeti do 25-odstotne carine. V Pekingu so potrebovali le nekaj ur, da so odgovorili s protiukrepi.
Nova ofenziva v Trumpovi trgovinski vojni – spopad za intelektualno lastnino
V spopadu za intelektualno lastnino naj bi ameriški predsednik Donald Trump najprej udaril s carinami na 60 milijard dolarjev vreden uvoz visokotehnoloških izdelkov iz Kitajske. Povračilni ukrepi kitajskega voditelja Ši Džinpinga pa naj bi se usmerili predvsem na kmetijske pridelke. Foto: Shutterstock
ZDA so imele lani v menjavi s Kitajsko 375,2 milijarde dolarjev primanjkljaja, tako ameriški primanjkljaj kot kitajski presežek pa še rasteta. Ameriški predsednik Donald Trump se je izravnavanja...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.