Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

RTC Krvavec v roke Alpske investicijske družbe

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Rekreacijsko... dodaj
Unior dodaj
Janez Janša dodaj
Slovenska... dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.04.2018  21:00
RTC Krvavec v roke Alpske investicijske družbe
Foto: Iztok Medja/STO

Obveščaj me o novih člankih:  

Alpska investicijska družba je izpolnila vse v pogodbi navedene odložne pogoje in postala lastnica 98,56-odstotnega deleža v družbi RTC Krvavec. Prenos delnic je bil po izpolnitvi pogojev izveden v ponedeljek, so sporočili iz Uniorja.

Unior je s prodajo lastniškega deleža, ki je bil opredeljen kot poslovno nepotrebno premoženje, uresničil zavezo, dano bankam upnicam v skladu s sindicirano kreditno pogodbo, so še sporočili iz Uniorja. Družbi kupnine nista razkrili, po poročanju medijev pa naj bi neuradno znašala nekaj več kot milijon evrov.

In kdo je kupec enega najbolj priljubljenih smučišč pri nas? Alpska investicijska družba je bila ustanovljena avgusta 2016, njen edini lastnik pa je prek družbe Infohip Janez Janša (ne gre za prvaka SDS). Družba je imela v letu 2016 za 1,5 milijona evrov sredstev, nič prihodkov, 15 tisoč evrov izgube in prav toliko negativnega kapitala.

Janša in Uniorjeva uprava sta v skupni izjavi ob podaljšanju roka za prodajo pojasnjevala, da ima Alpska investicijska družba v celoti zagotovljena finančna sredstva za plačilo delnic, in zagotovila, da za nakup ne bo zastavljeno premoženje RTC Krvavec. Razna drugačna namigovanja v javnosti so bila po njunem prepričanju neutemeljena, skrbi zaposlenih pa odveč. Prejšnji mesec je zaradi dogajanja v zvezi s prevzemom podjetja odstopil direktor RTC Krvavec Srečko Retuznik, nasledil ga je predsednik nadzornega sveta RTC Krvavec Branko Bračko. Kupec je sicer zagotovil, da bo z razvojnimi načrti in skrbnim gospodarjenjem omogočil napredek, ohranil delovna mesta ter pripomogel k razvoju.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Janez Janša, novi lastnik Krvavca: Denarja za investicije nimam, računam na državo 10

Novi lastnik Krvavca prvič razkriva, koliko je Uniorju plačal za dobrih 98 odstotkov družbe RTC Krvavec

FINANCE
Unior Janezu Janši odpira vrata do Krvavca

Če ne bo presenečenj, je pot za prodajo RTC Krvavca Alpski investicijski družbi zdaj povsem odprta

FINANCE
Kaj bo iz Krvavca naredil gorenjski Janez Janša? 5

Načrtov še ne razkriva, več bo znano, ko bo posel uradno končan

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 2

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih