Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Deutsche Bank z novim šefom – kdo je in kaj načrtuje

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Nemčija   dodaj
Deutsche Bank dodaj
Deutsche Bahn dodaj
Slovenski državni... dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.04.2018  21:00
Deutsche Bank z novim šefom – kdo je in kaj načrtuje
Christopher Sewing napoveduje preobrazbo, ki naj Deutsche Bank bolje pripravi na velike izzive v sodobnem bančništvu.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Nemčija   dodaj
Deutsche Bank dodaj
Deutsche Bahn dodaj
Slovenski državni... dodaj

Pri Deutsche Bank (DB), največji nemški banki, ki med drugim kot svetovalka slovenskemu SDH sodeluje pri prodaji NLB, so teden začeli z rošado na vrhu. Nadzorni svet banke je tako rekoč čez noč zamenjal dozdajšnjega predsednika uprave Johna Cryana, ki bi se mu petletni mandat iztekel z letom 2020, na njegov položaj pa imenoval njegovega namestnika Christiana Sewinga.

Ta je bil do zdaj vodja divizije za zasebno in poslovno bančništvo, kar je razlog za namige, da se v banki napoveduje novo prestrukturiranje v smeri manj poudarjene vloge investicijskega bančništva. Iz tujega poročanja pa je razumeti, da je Sewingova želja zlasti, da bi v DB dosegli čim boljše ravnotežje med prihodki, ki izvirajo iz poslovnega in investicijskega bančništva, namesto da bi se zanašali na zadnje. Christian Sewing se je banki pridružil leta 1989 kot praktikant, vmes jo je zapustil le za dve leti. Za DB je delal v Nemčiji, kot nižji svetovalec za korporativne stranke v Torontu, načelnik kreditnega odbora na Japonskem, šest let je bil v Londonu pristojen za upravljanje tveganja.

Pri banki si poslovni preobrat po krizi prizadevajo doseči že več kot šest let. Cryanu je uspelo čisto izgubo banke močno zmanjšati, ni pa bilo dobička in med njegovim mandatom je delnica banke izgubila krepko več kot polovico vrednosti. Med poslovnimi cilji v letu 2018 je Sewing poudaril, da mora banka doseči prihodkovne in stroškovne cilje na vseh področjih. Kot navajajo analitiki, je torej pričakovati, da se bo DB pod novim vodstvom bolj posvetila klasičnemu poslovnemu bančništvu, na področju investicijskega bančništva pa zlasti opustila tisto, kar so nekateri opisovali kot mrzlično tekmo z ameriško banko Goldman Sachs.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...