Manager

Big Bang gre v roke Darka Klariča in ciprskega investitorja

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

19.04.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Big Bang gre v roke Darka Klariča in ciprskega investitorja
18,6 milijona evrov bo namensko ustanovljena družba Bidigital, ki je v 60-odstotni lasti Darka Klariča oziroma njegove Adventure Holdinga, odštela za trgovsko podjetje Big Bang.

Trgovska družba Big Bang, ki je bila naprodaj iz stečaja trgovske skupine Merkur, gre v roke poslovneža Darka Klariča oziroma njegove Adventure Holdinga. Kupil jo je prek novoustanovljene družbe Bidigital, v kateri imajo poleg Adventure 40-odstotni delež Elements Skladi. Upniki trgovske skupine Merkur v stečaju bodo z nakupom poplačani bolje od pričakovanj – Bidigital bo za družbo odštel 18,6 milijona evrov, s svojo ponudbo pa je premagal družbo Balfin Group albanskega milijarderja Samirja Maneja in romunskega trgovca s tehničnim blagom Altex.

Elements Skladi, ki sodelujejo pri nakupu, so nekdanja NFD družba za upravljanje, ki jo je leta 2013 kupila ciprska investicijska družba Elements Capital Partners; ta je v Sloveniji zelo dejavna pri nakupu slabih terjatev, med drugim je predlanskim kupila 75 milijonov evrov slabih terjatev do Save. Njen glavni ustanovitelj je Ciprčan Savvas Andreas Liasis – ta je zdaj osebno večinski lastnik Elements Skladov.

Tehnični trgovec Big Bang ima danes poleg spletne prodaje še 18 prodajnih mest oziroma okoli 15 tisoč kvadratnih metrov prodajnih površin. Po lastnih podatkih je največji ponudnik avdio-videoizdelkov in računalništva s tržnimi deleži, ki segajo od 30 do 60 odstotkov. Sodi tudi med večje ponudnike izdelkov bele tehnike in telekomunikacijskih izdelkov. Tudi v največji Merkurjevi krizi je štel za najmanj problematično hčerinsko družbo.

Poslovnež Darko Klarič, ki mu je uspelo z oglaševalsko agencijo Media Publikum (to zadnje desetletje vodi njegov sin), nato pa se je pred nekaj leti z novoustanovljeno družbo Adventura Holding lotil nakupov drugih podjetij, se je z nakupom trgovca Big Bang odpravil še na novo področje. V zadnjih treh letih je kupil avtobusni podjetji Izletnik in Avrigo ter 69-odstotni delež puljskega avtobusnega podjetja Brioni, ima tudi manjše računalniško podjetje Marg in turistično agencijo STA. Še vedno je tudi med kandidati za nakup Marine Portorož, ki je del zadolžene skupine DZS.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT IBM Maximo Application Suite: nova generacija upravljanja fizičnih sredstev v podjetjih

IBM Maximo Application Suite podpira različne strategije upravljanja sredstev – od najenostavnejših do najnaprednejšega prediktivnega...

FINANCE
Manager
Samo še 14 dni do prodaje Big Banga?
FINANCE
Dražbe
Ponudbe oddane. Kdo vse bi imel Big Bang?
Dražbe
DražbeAleš Perčič Ponudbe oddane. Kdo vse bi imel Big Bang? 7

Neuradno: ponudbe za Big Bang so oddali slovenski poslovnež Darko Klarič ter družbi iz Albanije in Romunije

FINANCE
IKT
RAZPIS: Iščemo najboljši B2B e-commerce projekt – prijavite se!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO RAZPIS: Iščemo najboljši B2B e-commerce projekt – prijavite se!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Dražbe
Zadnje ure za izboljšanje ponudb za Big Bang: koliko da kdo?
Dražbe
DražbePetra Sovdat Zadnje ure za izboljšanje ponudb za Big Bang: koliko da kdo?

Trije zainteresirani kupci za tehničnega trgovca lahko ponudijo več

Moje finance
Razno
(intervju) Darko Klarič: Imam čisto vest in se lahko vsak dan pogledam v ogledalo
Moje finance
RaznoKsenija Sedej (intervju) Darko Klarič: Imam čisto vest in se lahko vsak dan pogledam v ogledalo

Eden prvih slovenskih poosamosvojitvenih podjetnikov Darko Martin Klarič se je na aktualno lestvico 100 najbogatejših Slovencev skupaj s sinom Tilnom uvrstil na 24. mesto. »Težka« sta 50,7 milijona evrov. Kakšno »težo« pa mu pomeni njegova lastnina? Nedavno je postal tudi novi lastnik tehničnega trgovca Big Bang.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.