(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Big Bang gre v roke Darka Klariča in ciprskega investitorja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
trgovina   dodaj
Big Bang dodaj
Merkur dodaj
Darko Klarič dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.04.2018  21:00
Big Bang gre v roke Darka Klariča in ciprskega investitorja
18,6 milijona evrov bo namensko ustanovljena družba Bidigital, ki je v 60-odstotni lasti Darka Klariča oziroma njegove Adventure Holdinga, odštela za trgovsko podjetje Big Bang.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
trgovina   dodaj
Big Bang dodaj
Merkur dodaj
Darko Klarič dodaj

Trgovska družba Big Bang, ki je bila naprodaj iz stečaja trgovske skupine Merkur, gre v roke poslovneža Darka Klariča oziroma njegove Adventure Holdinga. Kupil jo je prek novoustanovljene družbe Bidigital, v kateri imajo poleg Adventure 40-odstotni delež Elements Skladi. Upniki trgovske skupine Merkur v stečaju bodo z nakupom poplačani bolje od pričakovanj – Bidigital bo za družbo odštel 18,6 milijona evrov, s svojo ponudbo pa je premagal družbo Balfin Group albanskega milijarderja Samirja Maneja in romunskega trgovca s tehničnim blagom Altex.

Elements Skladi, ki sodelujejo pri nakupu, so nekdanja NFD družba za upravljanje, ki jo je leta 2013 kupila ciprska investicijska družba Elements Capital Partners; ta je v Sloveniji zelo dejavna pri nakupu slabih terjatev, med drugim je predlanskim kupila 75 milijonov evrov slabih terjatev do Save. Njen glavni ustanovitelj je Ciprčan Savvas Andreas Liasis – ta je zdaj osebno večinski lastnik Elements Skladov.

Tehnični trgovec Big Bang ima danes poleg spletne prodaje še 18 prodajnih mest oziroma okoli 15 tisoč kvadratnih metrov prodajnih površin. Po lastnih podatkih je največji ponudnik avdio-videoizdelkov in računalništva s tržnimi deleži, ki segajo od 30 do 60 odstotkov. Sodi tudi med večje ponudnike izdelkov bele tehnike in telekomunikacijskih izdelkov. Tudi v največji Merkurjevi krizi je štel za najmanj problematično hčerinsko družbo.

Poslovnež Darko Klarič, ki mu je uspelo z oglaševalsko agencijo Media Publikum (to zadnje desetletje vodi njegov sin), nato pa se je pred nekaj leti z novoustanovljeno družbo Adventura Holding lotil nakupov drugih podjetij, se je z nakupom trgovca Big Bang odpravil še na novo področje. V zadnjih treh letih je kupil avtobusni podjetji Izletnik in Avrigo ter 69-odstotni delež puljskega avtobusnega podjetja Brioni, ima tudi manjše računalniško podjetje Marg in turistično agencijo STA. Še vedno je tudi med kandidati za nakup Marine Portorož, ki je del zadolžene skupine DZS.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Ponudbe oddane. Kdo vse bi imel Big Bang? 7

Neuradno: ponudbe za Big Bang so oddali slovenski poslovnež Darko Klarič ter družbi iz Albanije in Romunije

DRAŽBE
Članki
Članki Zadnje ure za izboljšanje ponudb za Big Bang: koliko da kdo?

Trije zainteresirani kupci za tehničnega trgovca lahko ponudijo več

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki EU vztraja pri načrtu obdavčitve spletnih velikanov po prihodkih, ne dobičku

Znanih je nekaj več podrobnosti iz razprave o tem, katere vrste prihodki bi bili upoštevani v predlaganem sistemu, kakšni so predlagani...