Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Big Bang gre v roke Darka Klariča in ciprskega investitorja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
trgovina   dodaj
Big Bang dodaj
Merkur dodaj
Darko Klarič dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.04.2018  21:00
Big Bang gre v roke Darka Klariča in ciprskega investitorja
18,6 milijona evrov bo namensko ustanovljena družba Bidigital, ki je v 60-odstotni lasti Darka Klariča oziroma njegove Adventure Holdinga, odštela za trgovsko podjetje Big Bang.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
trgovina   dodaj
Big Bang dodaj
Merkur dodaj
Darko Klarič dodaj

Trgovska družba Big Bang, ki je bila naprodaj iz stečaja trgovske skupine Merkur, gre v roke poslovneža Darka Klariča oziroma njegove Adventure Holdinga. Kupil jo je prek novoustanovljene družbe Bidigital, v kateri imajo poleg Adventure 40-odstotni delež Elements Skladi. Upniki trgovske skupine Merkur v stečaju bodo z nakupom poplačani bolje od pričakovanj – Bidigital bo za družbo odštel 18,6 milijona evrov, s svojo ponudbo pa je premagal družbo Balfin Group albanskega milijarderja Samirja Maneja in romunskega trgovca s tehničnim blagom Altex.

Elements Skladi, ki sodelujejo pri nakupu, so nekdanja NFD družba za upravljanje, ki jo je leta 2013 kupila ciprska investicijska družba Elements Capital Partners; ta je v Sloveniji zelo dejavna pri nakupu slabih terjatev, med drugim je predlanskim kupila 75 milijonov evrov slabih terjatev do Save. Njen glavni ustanovitelj je Ciprčan Savvas Andreas Liasis – ta je zdaj osebno večinski lastnik Elements Skladov.

Tehnični trgovec Big Bang ima danes poleg spletne prodaje še 18 prodajnih mest oziroma okoli 15 tisoč kvadratnih metrov prodajnih površin. Po lastnih podatkih je največji ponudnik avdio-videoizdelkov in računalništva s tržnimi deleži, ki segajo od 30 do 60 odstotkov. Sodi tudi med večje ponudnike izdelkov bele tehnike in telekomunikacijskih izdelkov. Tudi v največji Merkurjevi krizi je štel za najmanj problematično hčerinsko družbo.

Poslovnež Darko Klarič, ki mu je uspelo z oglaševalsko agencijo Media Publikum (to zadnje desetletje vodi njegov sin), nato pa se je pred nekaj leti z novoustanovljeno družbo Adventura Holding lotil nakupov drugih podjetij, se je z nakupom trgovca Big Bang odpravil še na novo področje. V zadnjih treh letih je kupil avtobusni podjetji Izletnik in Avrigo ter 69-odstotni delež puljskega avtobusnega podjetja Brioni, ima tudi manjše računalniško podjetje Marg in turistično agencijo STA. Še vedno je tudi med kandidati za nakup Marine Portorož, ki je del zadolžene skupine DZS.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Ponudbe oddane. Kdo vse bi imel Big Bang? 7

Neuradno: ponudbe za Big Bang so oddali slovenski poslovnež Darko Klarič ter družbi iz Albanije in Romunije

DRAŽBE
Članki
Članki Zadnje ure za izboljšanje ponudb za Big Bang: koliko da kdo?

Trije zainteresirani kupci za tehničnega trgovca lahko ponudijo več

AVTO
Posel
Posel Elon Musk bo odpustil devet odstotkov zaposlenih v poskusu, da Tesla doseže dobiček 6

V pismu zaposlenim je Elon Musk, razvpiti šef ameriške družbe za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla, zapisal, da glavni motiv...