(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

NLB z rekordnimi rezultati in rekordnimi skrbmi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
19.04.2018  21:00
NLB z rekordnimi rezultati in rekordnimi skrbmi
225 milijonov evrov dobička je imela lani skupina NLB. 430 milijonov evrov znašajo tožbeni zahtevki hrvaških deviznih varčevalcev. Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak svari pred nadaljnjim zavlačevanjem s privatizacijo, ki bi lahko banko razrešila omejujočih zavez in pomagala tudi pri razrešitvi težav s tožbenimi zahtevki.

Obveščaj me o novih člankih:  

Skupina NLB je lani ustvarila 225,1 milijona evrov čistega dobička, kar je za 105 odstotkov več kot leta 2016. Matična banka NLB sama pa je imela 189 milijonov evrov čistega dobička, kar je trikrat več kot predlanskim.

Pomemben delež čistega dobička so ustvarili enkratni dogodki: prodaja nedonosnih terjatev ter prodaja triodstotnega deleža Petrola državnemu SDH in makedonske družbe Nov penziski fond Savi Re. Vendar so bili rezultati zelo dobri tudi iz rednega poslovanja, je ob njihovi predstavitvi dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki jih je označil celo kot »zgodovinsko najboljše«. K temu je prispevalo tako zniževanje stroškov kot povečevanje storitev. Rast posojil prebivalstvu v Sloveniji je bila glede na konec leta 2016 sedemodstotna, rast posojil na strateških tujih trgih osemodstotna, posojila srednjih in malih podjetij pa so se povečala za desetino.

Blaž Brodnjak je hkrati opozoril tudi na škodo, ki jo NLB lahko povzroči nadaljnje zavlačevanje s privatizacijo. Posledica bi lahko bile nadaljnje omejitve, ki bi jih banki naložili evropski regulatorji – že zdajšnje, je dejal, vplivajo na rezultate, ki bi brez omejitev lahko bili še boljši. Zahtevana odprodaja hčerinskih družb v primeru neprivatizacije bi skupini povzročila veliko škodo, še posebej pa je opozoril na izpostavljenost banke zaradi tožb hrvaških deviznih varčevalcev – skupni tožbeni zahtevki znašajo 430 milijonov evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Vojna med Cerarjem in Brodnjakom: kateri bo odšel prej? 12

Premieru v odstopu je kritika predsednika uprave NLB težko padla – zahteva, da nadzorniki ukrepajo

FINANCE
Neuradno: skupina NLB lani z več kot 220 milijoni evrov čistega dobička 12

To se ne bo več ponovilo, pravijo naši neuradni viri – velik del dobička izvira iz enkratnih dogodkov

FINANCE
Blaž Brodnjak usekal po 'politikantih': Uničujete NLB! 20

Šef NLB svari pred nadaljnjim oškodovanjem vrednosti premoženja davkoplačevalcev

FINANCE
Moody's proučuje znižanje bonitete NLB. Razlog: neprivatizacija! 16

Dobri rezultati ne pomenijo veliko, če lastnik ne spoštuje zavez

FINANCE
Celjani, imate raje bolnišnico ali to, da NLB še naprej upravljajo politiki? 18

Politiki, kdo bi delil 200 milijonov evrov? Toliko čistega dobička lahko da v proračun največja banka – če privolite v prodajo

FINANCE
Novi pritiski iz Bruslja in Frankfurta: Če ne privatizirate NLB, boste vračali še pomoč za hrvaške vloge in nič dividende! 25

Če bo odhajajoča vlada Mira Cerarja vztrajala pri tem, da banke, ki smo jo davkoplačevalci morali reševati zaradi slabega političnega...

FINANCE
Vlada skriva, na podlagi česa NLB nalaga obrambo pred Hrvati?! Koliko nas bo to stalo?!

Država je danes NLB uradno naložila banki, da se omejijo plačila tožbenih zahtevkov po sodbah zaradi prenesenih deviznih vlog