Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Kako bi prihodnji vladarji gospodarili Sloveniji - kdo bi znižal dohodnino, kdo zvišal plače javnemu sektorju...

Čas branja: 19 min
20.04.2018  06:15
Preverili smo, kako bi se v strankah spopadli s petimi žgočimi temami (privatizacija NLB, davčni sistem, plače javnega sektorja, drugi tir, zdravstvo) in kateri so glavni gospodarski poudarki njihovih programov.
Kako bi prihodnji vladarji gospodarili Sloveniji - kdo bi znižal dohodnino, kdo zvišal plače javnemu sektorju...
Kakšne zamisli za gospodarski razcvet imajo politične stranke, ki so v parlamentu oziroma jim raziskave kažejo največ podpore? Namesto s splošnimi vprašanji o gospodarskih nazorih poskušamo to...

V nadaljevanju:

  • Kako bi se stranke lotile prodaje NLB, če sploh?
  • Kdo bi uvedel družinsko dohodnino?
  • Kaj gre strankam v nos pri drugem tiru?
  • Kdo bi prostovoljno zdravstveno zavarovanje pretvoril v obvezno?
  • Kdo ne bi znižal dohodnine?

Prebrali ste 3% članka.

BERITE NAPREJ...

Članek je dostopen naročnikom Finance.si.
logo

Še niste naročnik?
Spletni dostop Finance lahko zdaj naročite po posebni ceni.

1 EUR prvi mesec

www.finance.si | narocnine@finance.si | 080 15 80