Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Države začenjajo komercialno uvajati tehnologijo 5G, ki bo prinesla prednosti tako velikim kot malim podjetjem. Katere panoge bo 5G najbolj spremenil, kako bo predrugačil življenje ljudi? Kdo v Sloveniji že testira to tehnologijo in kakšne so prve izkušnje?
Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Vang Čuanfu je kariero začel kot raziskovalec v državnem laboratoriju, pri tridesetih pa se je odločil za podjetništvo. Pravi čas je zaznal priložnost v elektrifikaciji vozil, ki jo je krepko podprla kitajska država, in postal eden najbogatejših Kitajcev.
Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Za razvoj je Marko Grgurović porabil le malo denarja, za promocijo nič, pa vseeno je računalniška igra mordhau, ki so jo razvili v njegovem podjetju Triniterion, v dobrih treh tednih prepričala 950 tisoč kupcev po vsem svetu.
(intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? (intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? Se tudi vam zdi, da se ne splača poglabljati v programe strank in politikov, saj vsi obljubljajo isto in se ne da ugotoviti, kdo manj laže. To je odnos racionalnih nevednežev, pravi sociolog Miran Lavrič v intervjuju, v katerem pojasnjuje raziskavo Slovenska mladina 2018/2019. Očitno se racionalna nevednost širi tudi med starejšimi. In koga volijo racionalni nevedneži, če sploh gredo na volitve? Všeč so jim avtoritarni politiki, ki obljubljajo, da bodo uredili zadeve.

Američani v lov na strateškega lastnika za Elan

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Elan dodaj
Jeffrey Tirman dodaj
 
Čas branja: 1 min
03.05.2018  21:00  Dopolnjeno: 03.05.2018 22:00
Američani v lov na strateškega lastnika za Elan
Izvršni direktor Elana Jeffrey Tirman interes vlagateljev pripisuje dobremu poslovanju družbe v zadnjih letih in njeni hitri rasti ter dejstvu, da je Elan prepoznan po kakovosti in inovativnosti.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Elan dodaj
Jeffrey Tirman dodaj

Begunjski Elan, ki je od leta 2015 v večinski lasti Wiltan Enterprises Limited oziroma sklada VR Capital, je naprodaj. Zanj se zanima več družb oziroma strateških kupcev, in sicer tako za celoten Elan kot za posamezne divizije, je povedal izvršni direktor Elana Jeffrey Tirman.

Kot je dejal Tirman, v družbi pričakujejo, da bodo eno ali več transakcij izvedli še pred koncem tega leta. Interes vlagateljev za Elan pripisuje dobremu poslovanju družbe v zadnjih letih in njeni hitri rasti ter dejstvu, da je Elan prepoznaven po kakovosti in inovativnosti. Zunanje finančno svetovalno podjetje Freitag & Co., ki so ga najeli, bo začelo formalni postopek in pomagalo raziskati podane interese ter priložnosti, ki se ponujajo.

Odkar je junija 2015 prišlo do spremembe lastništva, so vanj reinvestirali okoli deset milijonov evrov. Lani so v Elanu prihodke povečali za okoli 15 odstotkov, na okoli 85 milijonov evrov. Sezono pri proizvodnji smuči ocenjujejo za odlično, na področju vetrne energije za uspešno, težave so imeli na področju plovil in za letos pričakuje dobro leto.

Odnose z bankami in dobavitelji je Tirman označil za stabilne in dobre. Imajo za 3,5 milijona evrov dolga, kratkoročnih posojil trenutno nimajo, jih pa pričakuje proti koncu leta za okoli osem milijonov evrov. Gre sicer za običajno prakso. Novi lastniki oziroma vodstvo so v treh letih zaposlili 200 novih delavcev, skupaj jih je zdaj okoli 800.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Bo Elan še letos dobil strateškega lastnika? 1

Za družbo iz Begunj se po besedah izvršnega direktorja Jeffreyja Tirmana zanima več potencialnih kupcev

FINANCE
Vzponi in padci Elana

Elan: od Bojana Križaja, prek stečaja do vnovične prodaje

IZVOZNIKI
Novice
Novice »Samo še Elan v celoti proizvaja smuči v Alpah« 1

Pogovor z glavnim izvršnim direktorjem Elana Jeffreyjem Tirmanom

FINANCE
Zakaj vnovična prodaja Elana nikakor ne pomeni katastrofe na Gorenjskem, prej nasprotno

V kakšni kondiciji se prodajata Elan in njegov Elan Inventa, za katerega naj bi se zanimali Japonci pa tudi domači Kovinc, Lesnina MG...

FINANCE
Elan dve leti po prevzemu: rast, investicije in dobiček

Usmerjajo se na rekreativne smučarje, tudi na vojsko, rastejo tudi druge divizije

IZVOZNIKI
Novice
Novice Elan želi v vas prebuditi Ingemarja Stenmarka 1

Elan prodajo smuči letos povečuje za petino; meri še na več z repozicioniranjem blagovne znamke. Ta sporoča: v vsakem se skriva dober...