Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Kriptostart-up Viberate bo v Ljubljani zgradil 11-nadstropno poslovno stolpnico

Čas branja: 1 min
03.05.2018  21:00
Kriptostart-up Viberate bo v Ljubljani zgradil 11-nadstropno poslovno stolpnico
Zemljišče, na katerem bo stala stavba Viberata, je majhno, zato bo stavba visoka, parkirišča pa bodo v kletni garažni hiši Modri kvadrat pod poslovno stavbo Fursa in DUTB.

Viberate, slovensko podjetje, ki upravlja in razvija istoimensko platformo za najem glasbenikov, bo skupaj s soinvestitorji gradil poslovno stavbo v Ljubljani, so potrdili v podjetju, ki je z izdajo kriptožetonov zbralo dobrih 10 milijonov evrov. Podjetje z 62 zaposlenimi potrebuje nove prostore, hkrati pa se želi zaščititi pred tveganji, ki jih prinaša nihajnost kriptotrga.

Stolpnica z 11 nadstropji bo stala med krožiščem ob osrednjem ljubljanskem pokopališču Žale in poslovno stavbo, vpeto med Flajšmanovo ulico in Savsko cesto, v kateri imata prostore tudi finančna uprava ter Družba za upravljanje terjatev bank.

Po grobih ocenah poznavalcev je vrednost celotne investicije med 15 in 20 milijoni evrov, Viberate pa po besedah soustanovitelja Vasje Vebra v gradnjo ne želi sam, temveč s partnerji. »Sami želimo biti kot soinvestitor udeleženi z največ 20-odstotnim deležem, saj to ni naša osnovna dejavnost, ampak to vidimo predvsem kot varno in dolgoročno naložbo,« je povedal Veber.

Za gradnjo je bila ustanovljena nova družba Nakamoto, katere tretjinski lastnik je Viberate, dvotretjinski pa AT Invest Andreja Plankarja, ki ga kot svojega svetovalca poleg Viberata navaja tudi podjetje Netis. »Ideja je, da bi naredili tehnološki center za start-upe, ki si težko privoščijo prostore in bi si z nami – za najemnino – lahko delili infrastrukturo, ki jo potrebujejo,« pravi Veber.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kriptostart-up Viberate bo v Ljubljani s partnerji gradil 11-nadstropno poslovno stolpnico 48

Podjetje, ki je z izdajo kriptožetonov zbralo dobrih 10 milijonov evrov, potrebuje nove prostore, hkrati pa se želi zaščititi pred...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...