(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Kriptostart-up Viberate bo v Ljubljani zgradil 11-nadstropno poslovno stolpnico

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
startupi   dodaj
nepremičnine   dodaj
Viberate dodaj
Žale dodaj
 
Čas branja: 1 min
03.05.2018  21:00
Kriptostart-up Viberate bo v Ljubljani zgradil 11-nadstropno poslovno stolpnico
Zemljišče, na katerem bo stala stavba Viberata, je majhno, zato bo stavba visoka, parkirišča pa bodo v kletni garažni hiši Modri kvadrat pod poslovno stavbo Fursa in DUTB.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
startupi   dodaj
nepremičnine   dodaj
Viberate dodaj
Žale dodaj

Viberate, slovensko podjetje, ki upravlja in razvija istoimensko platformo za najem glasbenikov, bo skupaj s soinvestitorji gradil poslovno stavbo v Ljubljani, so potrdili v podjetju, ki je z izdajo kriptožetonov zbralo dobrih 10 milijonov evrov. Podjetje z 62 zaposlenimi potrebuje nove prostore, hkrati pa se želi zaščititi pred tveganji, ki jih prinaša nihajnost kriptotrga.

Stolpnica z 11 nadstropji bo stala med krožiščem ob osrednjem ljubljanskem pokopališču Žale in poslovno stavbo, vpeto med Flajšmanovo ulico in Savsko cesto, v kateri imata prostore tudi finančna uprava ter Družba za upravljanje terjatev bank.

Po grobih ocenah poznavalcev je vrednost celotne investicije med 15 in 20 milijoni evrov, Viberate pa po besedah soustanovitelja Vasje Vebra v gradnjo ne želi sam, temveč s partnerji. »Sami želimo biti kot soinvestitor udeleženi z največ 20-odstotnim deležem, saj to ni naša osnovna dejavnost, ampak to vidimo predvsem kot varno in dolgoročno naložbo,« je povedal Veber.

Za gradnjo je bila ustanovljena nova družba Nakamoto, katere tretjinski lastnik je Viberate, dvotretjinski pa AT Invest Andreja Plankarja, ki ga kot svojega svetovalca poleg Viberata navaja tudi podjetje Netis. »Ideja je, da bi naredili tehnološki center za start-upe, ki si težko privoščijo prostore in bi si z nami – za najemnino – lahko delili infrastrukturo, ki jo potrebujejo,« pravi Veber.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kriptostart-up Viberate bo v Ljubljani s partnerji gradil 11-nadstropno poslovno stolpnico 48

Podjetje, ki je z izdajo kriptožetonov zbralo dobrih 10 milijonov evrov, potrebuje nove prostore, hkrati pa se želi zaščititi pred...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...