Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Hranilnica Lon na muhi Petrola

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Petrol dodaj
Halcom dodaj
Lon dodaj
Banka Slovenije dodaj
 
Čas branja: 1 min
10.05.2018  21:00
Hranilnica Lon na muhi Petrola
Kako je s Petrolovim vstopom v Lon, bi se lahko vedelo na dan mladosti.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Petrol dodaj
Halcom dodaj
Lon dodaj
Banka Slovenije dodaj

Naftni trgovec Petrol, ki je letos že kupil fintech podjetje družbe Halcom mBills, se zanima za hranilnico Lon. Neuradno želijo (vsaj) večinski delež.

Prevzem Lona je za naftnega trgovca zanimiv, ker bi s tem pridobil licenco Banke Slovenije za opravljanje nekaterih bančnih storitev in te povezal s storitvami mBills. Med njimi je plačilni promet, računajo pa tudi na več znanja o obvladovanju tveganj, saj ima Petrol tudi svojo plačilno kartico. Morebitne sinergije bi lahko nastale pri kreditiranju Petrolovih strank.

Hranilnica Lon je sicer v postopku dokapitalizacije, ki jo je odredila Banka Slovenije. Od 40 tisoč delnic po 105 evrov, kolikor jih je bilo na voljo, so jih delničarji v prvem krogu vpisali dobrih 20 tisoč, v drugem krogu po neuradnih podatkih vpisov ni bilo, zato so ga podaljšali do 25. maja.

V tej fazi računajo na Petrol, a ta bi z vpisom dokapitalizacijskih delnic prišel le do dobrih 17 odstotkov Lona. Da bi hranilnico, ki je v fazi preoblikovanja v banko, lahko »samostojno« upravljal, bi potreboval vsaj 75-odstotni delež, statutarno večino. Strošek pridobitve večinskega deleža je ocenjen na približno 20 milijonov evrov. Skrbni pregled Lona naj bi po neuradnih informacijah Petrol začel opravljati po praznikih, a tega v družbi ne komentirajo.

Lon, ki je predlanskim ustvaril 14 tisoč evrov čistega dobička, je lani imel 2,5 milijona evrov čiste izgube. Brez upoštevanja oslabitve poslovne stavbe je dobiček iz poslovanja lani znašal 146 tisoč evrov. Bilančna vsota se je lani povečala za nekaj več kot odstotek, na 259,27 milijona evrov. V prvem trimesečju letos so v Lonu ustvarili 270 tisoč evrov dobička iz poslovanja, kar je več kot polovica njihovega celoletnega načrta.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Senica: Ne povem vam, ali in zakaj sem dokapitaliziral Lon

Delo neuradno piše, da naj bi v banko Lon vstopil irski sklad Kylin Prime Fund

FINANCE
(RAZKRIVAMO) Kaj vse je na Petrolovi prevzemni tarči, zakaj kupuje vse živo in kdo ima na muhi Petrol? 3

Kako in zakaj Petrol spreminja poslovni model iz trgovca z energenti

DRAŽBE
Članki
Članki Od igralništva in erotike do panamskih dokumentov. Kdo je novi kupec Pekove stavbe? 4

Dejan Šurbek, kupec Peka, prihaja iz sveta igralništva, erotike, bančništva in nepremičnin. Bo v Tržiču zrasla nova igralnica ali...

FINANCE
Slovenska prevzemna mrzlica: podjetij ne kupujejo več le na kredit, ampak prek partnerstev in s 'kešem' 4

Kdo prevzema, koga prevzema, koliko tvegajo, kaj jih še zanima in ali ponavljajo napake nesojenih tajkunov?

FINANCE
(mnenje) Vse skrivnosti in manipulacije pri kadrovanju v UKCL 3

Od popravljanja datuma na dokumentu do »zaščite integritete« uslužbenca, osumljenega korupcije