Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Hranilnica Lon na muhi Petrola

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Petrol dodaj
Halcom dodaj
Lon dodaj
Banka Slovenije dodaj
 
Čas branja: 1 min
10.05.2018  21:00
Hranilnica Lon na muhi Petrola
Kako je s Petrolovim vstopom v Lon, bi se lahko vedelo na dan mladosti.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Petrol dodaj
Halcom dodaj
Lon dodaj
Banka Slovenije dodaj

Naftni trgovec Petrol, ki je letos že kupil fintech podjetje družbe Halcom mBills, se zanima za hranilnico Lon. Neuradno želijo (vsaj) večinski delež.

Prevzem Lona je za naftnega trgovca zanimiv, ker bi s tem pridobil licenco Banke Slovenije za opravljanje nekaterih bančnih storitev in te povezal s storitvami mBills. Med njimi je plačilni promet, računajo pa tudi na več znanja o obvladovanju tveganj, saj ima Petrol tudi svojo plačilno kartico. Morebitne sinergije bi lahko nastale pri kreditiranju Petrolovih strank.

Hranilnica Lon je sicer v postopku dokapitalizacije, ki jo je odredila Banka Slovenije. Od 40 tisoč delnic po 105 evrov, kolikor jih je bilo na voljo, so jih delničarji v prvem krogu vpisali dobrih 20 tisoč, v drugem krogu po neuradnih podatkih vpisov ni bilo, zato so ga podaljšali do 25. maja.

V tej fazi računajo na Petrol, a ta bi z vpisom dokapitalizacijskih delnic prišel le do dobrih 17 odstotkov Lona. Da bi hranilnico, ki je v fazi preoblikovanja v banko, lahko »samostojno« upravljal, bi potreboval vsaj 75-odstotni delež, statutarno večino. Strošek pridobitve večinskega deleža je ocenjen na približno 20 milijonov evrov. Skrbni pregled Lona naj bi po neuradnih informacijah Petrol začel opravljati po praznikih, a tega v družbi ne komentirajo.

Lon, ki je predlanskim ustvaril 14 tisoč evrov čistega dobička, je lani imel 2,5 milijona evrov čiste izgube. Brez upoštevanja oslabitve poslovne stavbe je dobiček iz poslovanja lani znašal 146 tisoč evrov. Bilančna vsota se je lani povečala za nekaj več kot odstotek, na 259,27 milijona evrov. V prvem trimesečju letos so v Lonu ustvarili 270 tisoč evrov dobička iz poslovanja, kar je več kot polovica njihovega celoletnega načrta.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.