Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Arctur in slovenske univerze bi Googlu odrezali kos torte

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
10.05.2018  21:00
Arctur in slovenske univerze bi Googlu odrezali kos torte
Tomi Ilijaš, direktor in glavni lastnik družbe Arctur, in njegova sodelavka Urška Starc Peceny sta idejo o novi spletni platformi Turizem 4.0, ki bi delovala kot tehnologija blockchain, predstavila tudi soustanovitelju družbe Apple Stevu Wozniacku (na sredini).

Obveščaj me o novih člankih:  

Raziskovalna skupina IT-podjetja Arctur iz Nove Gorice, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, FTŠ Turistica Univerze na Primorskem in Fakulteta za turizem Brežice Univerze v Mariboru nameravajo skupaj s partnerji iz tujine razviti visokotehnološko platformo, ki bo delovala kot tehnologija blockchain in spremenila koncept turizma.

Kot je povedal Tomi Ilijaš, direktor in glavni lastnik družbe Arctur, želijo, da vsaj do dela informacij, ki jih zdaj obdelujejo velikani, kot sta Google in Booking.com, dobijo dostop tudi lokalni akterji, ki dejansko ustvarjajo turistično ponudbo. »S tem bi jim olajšali delo. Pomagali bi jim pridobiti goste, saj bi njihove želje in navade poznali bolje kot zdaj. Platforma Turizem 4.0 pa bi jim pomagala tudi do boljših zaslužkov, saj bi se gost in ponudnik storitev z uporabo tehnologije blockchain povezala brez velikih posrednikov,« pojasnjuje Ilijaš.

Nova platforma zajema tudi obdelavo velikega števila podatkov, za kar je potrebna velika računska moč. Prav zato Arctur, ki se ukvarja z raziskavami in razvojem na področju računalništva, vidi poslovno priložnost v Turizmu 4.0. Novogoriška družba namreč ponuja storitve lastnega superračunalnika uporabnikom po vsem svetu, kitajska družba Sugon, ki je največji azijski proizvajalec superračunalnikov in eden od tujih partnerjev v projektu, pa želi kmalu doseči globalni primat na področju novih generacij superračunalnikov, tako imenovanih Exascale HPC.

Idejo o novi platformi so slovenski partnerji razvijali v zadnjih mesecih. Zdaj so za njen nadaljnji razvoj začeli iskati partnerje po vsem svetu. Cilj je, da prototip nove platforme razvijejo v Sloveniji, prodajati pa želijo po vsem svetu. Prvi odzivi nanjo so zelo dobri, je povedal Tomi Ilijaš.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Slovenci in Kitajci se bodo povezali s superračunalniki

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) so svečano otvorili slovensko – kitajski laboratorij za...

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...

FINANCE
Članki
Članki ECB zapira pipico? Kaj to pomeni za ceno posojil, delnice in tudi prevzem Cinkarne Celje? 9

Kakšne spremembe so spodbujevalni ukrepi ECB pustili na različnih segmentih trga, kakšni bodo po pričakovanju analitikov naslednji...