Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Vodafone prevzema posle Liberty Globala v štirih evropskih državah

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
telekomunikacije   dodaj
Vodafone dodaj
Liberty Global dodaj
Deutsche Telekom dodaj
 
Čas branja: 1 min
10.05.2018  21:00
Vodafone prevzema posle Liberty Globala v štirih evropskih državah
18,4 milijarde evrov bo za posle ameriškega Liberty Globala v Nemčiji, na Češkem, Madžarskem in v Romuniji odštel britanski Vodafone.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
telekomunikacije   dodaj
Vodafone dodaj
Liberty Global dodaj
Deutsche Telekom dodaj

Britanski telekomunikacijski velikan Vodafone bo prevzel posle ameriškega ponudnika širokopasovnega dostopa in operaterja kabelske televizije Liberty Global v Nemčiji, na Češkem, Madžarskem in v Romuniji, za kar bo odštel 18,4 milijarde evrov.

Posel morajo odobriti še regulatorji, pri čemer Deutsche Telekom Vodafonu že očita monopolizacijo nemškega trga kabelske televizije. V Nemčiji, kjer ima Vodafone že v lasti kabelskega operaterja Kabel Deutschland, bo namreč britanski koncern s prevzemom Liberty Globala pridobil še ponudnika Unitymedia.

Liberty Global s sedežem v ameriškem Denverju je v Evropi dejaven v 12 državah, svoje storitve pa ponuja skupaj 22 milijonom gospodinjstev.

Družbi pričakujeta, da bo prevzem končan do sredine leta 2019. Po navedbah tujih medijev posel pomeni najpomembnejšo konsolidacijo v tej panogi v Evropi v več kot desetletju.

Govorice o prevzemu so sicer krožile že kar nekaj časa. Leta 2015 sta se Vodafone in Liberty Global že neuspešno pogovarjala o izmenjavi nekaterih poslovnih enot.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 2

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

AVTO
Novice
Novice Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma...

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga

FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...