Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Vodafone prevzema posle Liberty Globala v štirih evropskih državah

Čas branja: 1 min
10.05.2018  21:00
Vodafone prevzema posle Liberty Globala v štirih evropskih državah
18,4 milijarde evrov bo za posle ameriškega Liberty Globala v Nemčiji, na Češkem, Madžarskem in v Romuniji odštel britanski Vodafone.

Britanski telekomunikacijski velikan Vodafone bo prevzel posle ameriškega ponudnika širokopasovnega dostopa in operaterja kabelske televizije Liberty Global v Nemčiji, na Češkem, Madžarskem in v Romuniji, za kar bo odštel 18,4 milijarde evrov.

Posel morajo odobriti še regulatorji, pri čemer Deutsche Telekom Vodafonu že očita monopolizacijo nemškega trga kabelske televizije. V Nemčiji, kjer ima Vodafone že v lasti kabelskega operaterja Kabel Deutschland, bo namreč britanski koncern s prevzemom Liberty Globala pridobil še ponudnika Unitymedia.

Liberty Global s sedežem v ameriškem Denverju je v Evropi dejaven v 12 državah, svoje storitve pa ponuja skupaj 22 milijonom gospodinjstev.

Družbi pričakujeta, da bo prevzem končan do sredine leta 2019. Po navedbah tujih medijev posel pomeni najpomembnejšo konsolidacijo v tej panogi v Evropi v več kot desetletju.

Govorice o prevzemu so sicer krožile že kar nekaj časa. Leta 2015 sta se Vodafone in Liberty Global že neuspešno pogovarjala o izmenjavi nekaterih poslovnih enot.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki ECB zapira pipico? Kaj to pomeni za ceno posojil, delnice in tudi prevzem Cinkarne Celje? 9

Kakšne spremembe so spodbujevalni ukrepi ECB pustili na različnih segmentih trga, kakšni bodo po pričakovanju analitikov naslednji...

SUBV
Članki
Članki (pogajanja) Kako za proračun EU po 2020 dati čim manj, a z njim doseči čim več 1

V grafih in številkah - pred začetkom formalnih pogajanj o novem večletnem proračun EU; Slovenija je neuradno po letu 2020 v proračun...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali