Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Države začenjajo komercialno uvajati tehnologijo 5G, ki bo prinesla prednosti tako velikim kot malim podjetjem. Katere panoge bo 5G najbolj spremenil, kako bo predrugačil življenje ljudi? Kdo v Sloveniji že testira to tehnologijo in kakšne so prve izkušnje?
Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Vang Čuanfu je kariero začel kot raziskovalec v državnem laboratoriju, pri tridesetih pa se je odločil za podjetništvo. Pravi čas je zaznal priložnost v elektrifikaciji vozil, ki jo je krepko podprla kitajska država, in postal eden najbogatejših Kitajcev.
Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Za razvoj je Marko Grgurović porabil le malo denarja, za promocijo nič, pa vseeno je računalniška igra mordhau, ki so jo razvili v njegovem podjetju Triniterion, v dobrih treh tednih prepričala 950 tisoč kupcev po vsem svetu.
(intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? (intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? Se tudi vam zdi, da se ne splača poglabljati v programe strank in politikov, saj vsi obljubljajo isto in se ne da ugotoviti, kdo manj laže. To je odnos racionalnih nevednežev, pravi sociolog Miran Lavrič v intervjuju, v katerem pojasnjuje raziskavo Slovenska mladina 2018/2019. Očitno se racionalna nevednost širi tudi med starejšimi. In koga volijo racionalni nevedneži, če sploh gredo na volitve? Všeč so jim avtoritarni politiki, ki obljubljajo, da bodo uredili zadeve.

BMW v gradnjo novega testnega poligona na Češkem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
BMW dodaj
 
Čas branja: 1 min
10.05.2018  21:00
BMW v gradnjo novega testnega poligona na Češkem
250 milijonov evrov je vredna naložba v nov testni poligon BMW na zahodu Češke, v bližini meje z Nemčijo. Z 18,75 milijona evrov bo naložbo podprla tudi češka vlada. Foto: Press

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj

Nemški avtomobilski koncern BMW bo na zahodu Češke v bližini meje z Nemčijo postavil nov testni poligon, ki bo na 525 hektarjih površin razpolagal s tisoč kilometri cest in različnimi napravami. Naložbo, ki je ocenjena na 250 milijonov evrov, namerava z 18,75 milijona evrov v obliki davčnih olajšav in stroškov prešolanja delavcev podpreti tudi češka vlada.

Kot so pojasnili pri BMW, jim zmogljivosti sedanjih testnih poligonov v Aschheimu pri Münchnu ter Miramasu v Franciji in Arjeplogu na Švedskem na zadoščajo več za vse potrebne testne aktivnosti. Izbrana lokacija v kraju Sokolov v Karlovarskem okraju je od razvojnega in inovacijskega centra, ki ga ima BMW v domačem Münchnu, oddaljena le dve uri in pol vožnje z avtomobilom. V prvem razvojnem centru BMW v vzhodni Evropi bo zaposlitev dobilo več sto ljudi.

V testnem centru na Češkem, ki naj bi začel delovati v zadnjem četrtletju 2022, namerava BMW med drugim razvijati sisteme avtonomne vožnje. V Sokolovu, kjer je v preteklosti deloval rudnik rjavega premoga, je nemškemu avtomobilskemu koncernu na voljo vse nujno potrebno, vključno s površinami za preizkusne vožnje. Kot pravijo v nemški družbi, jim vzpostavitev prvega razvojnega centra v vzhodni Evropi odpira nove možnosti in je mejnik v zgodovini podjetja. Na novem zemljišču na Češkem se namerava BMW poleg razvoja samovozečih avtomobilov ukvarjati tudi z elektrifikacijo in digitalizacijo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...

AVTO
Posel
Posel Pri BMW stavijo na električno prihodnost 5

Po rekordnem letu se delničarjem BMW napovedujejo rekordno visoke dividende

AVTO
PAL
PAL Popolna bavarska ponudba za direktorje

BMW je v višjem srednjem razredu lani zaokrožil ponudbo serije 5 z novo serijo 6 gran turismo s presenetljivo dodano vrednostjo

AVTO
Novice
Novice Tako je BMW v rekordnem letu kljub manjši prodaji dizlov zmanjšal izpuste CO2 1

V živo spremljamo letno tiskovno konferenco skupine BMW

AVTO
Novice
Novice BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem 3

Na eni proizvodnji liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem

AVTO
Novosti
Novosti Vroč in luksuzni kupe, za katerega je BMW oživil legendarno ime 20

Po dveh desetletjih premora ter po upokojitvi serije 6 se v ponudbo BMW vrača serija 8 kupe, ki je pomenila vrhunec športnosti in...