(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

BMW v gradnjo novega testnega poligona na Češkem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
 
Čas branja: 1 min
10.05.2018  21:00
BMW v gradnjo novega testnega poligona na Češkem
250 milijonov evrov je vredna naložba v nov testni poligon BMW na zahodu Češke, v bližini meje z Nemčijo. Z 18,75 milijona evrov bo naložbo podprla tudi češka vlada. Foto: Press

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj

Nemški avtomobilski koncern BMW bo na zahodu Češke v bližini meje z Nemčijo postavil nov testni poligon, ki bo na 525 hektarjih površin razpolagal s tisoč kilometri cest in različnimi napravami. Naložbo, ki je ocenjena na 250 milijonov evrov, namerava z 18,75 milijona evrov v obliki davčnih olajšav in stroškov prešolanja delavcev podpreti tudi češka vlada.

Kot so pojasnili pri BMW, jim zmogljivosti sedanjih testnih poligonov v Aschheimu pri Münchnu ter Miramasu v Franciji in Arjeplogu na Švedskem na zadoščajo več za vse potrebne testne aktivnosti. Izbrana lokacija v kraju Sokolov v Karlovarskem okraju je od razvojnega in inovacijskega centra, ki ga ima BMW v domačem Münchnu, oddaljena le dve uri in pol vožnje z avtomobilom. V prvem razvojnem centru BMW v vzhodni Evropi bo zaposlitev dobilo več sto ljudi.

V testnem centru na Češkem, ki naj bi začel delovati v zadnjem četrtletju 2022, namerava BMW med drugim razvijati sisteme avtonomne vožnje. V Sokolovu, kjer je v preteklosti deloval rudnik rjavega premoga, je nemškemu avtomobilskemu koncernu na voljo vse nujno potrebno, vključno s površinami za preizkusne vožnje. Kot pravijo v nemški družbi, jim vzpostavitev prvega razvojnega centra v vzhodni Evropi odpira nove možnosti in je mejnik v zgodovini podjetja. Na novem zemljišču na Češkem se namerava BMW poleg razvoja samovozečih avtomobilov ukvarjati tudi z elektrifikacijo in digitalizacijo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...

AVTO
Posel
Posel Pri BMW stavijo na električno prihodnost 5

Po rekordnem letu se delničarjem BMW napovedujejo rekordno visoke dividende

AVTO
PAL
PAL Popolna bavarska ponudba za direktorje

BMW je v višjem srednjem razredu lani zaokrožil ponudbo serije 5 z novo serijo 6 gran turismo s presenetljivo dodano vrednostjo

AVTO
Novice
Novice Tako je BMW v rekordnem letu kljub manjši prodaji dizlov zmanjšal izpuste CO2 1

V živo spremljamo letno tiskovno konferenco skupine BMW

AVTO
Novice
Novice BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem 3

Na eni proizvodnji liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem

AVTO
Novosti
Novosti Vroč in luksuzni kupe, za katerega je BMW oživil legendarno ime 20

Po dveh desetletjih premora ter po upokojitvi serije 6 se v ponudbo BMW vrača serija 8 kupe, ki je pomenila vrhunec športnosti in...