Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Za Gorenje najgloblje v žep kitajski Hisense

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Kitajska   dodaj
Hisense dodaj
Gorenje dodaj
Haier dodaj
 
Čas branja: 1 min
17.05.2018  21:00
Za Gorenje najgloblje v žep kitajski Hisense
293 milijonov evrov bo za Gorenje odštel kitajski Hisense, če bo njegovo ponudbo – 12 evrov na delnico – sprejelo vseh 11.988 delničarjev slovenskega proizvajalca bele tehnike. Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Kitajska   dodaj
Hisense dodaj
Gorenje dodaj
Haier dodaj

Kitajski Hisense, ki je objavil zavezujočo prevzemno namero za Gorenje in so ga v velenjski družbi izbrali za prihodnjega strateškega partnerja, bo prevzem, kjer bo za delnico ponudil 12 evrov, štel za uspešnega, če bo zbral vsaj 50 odstotkov in eno delnico kapitala.

Poleg Hisensa, ki sodi med največje kitajske proizvajalce elektronike in bele tehnike, sta ponudbo za Gorenje oddali tudi družbi Haier in Hefei Meiling, prav tako iz Kitajske.

Po zakonu mora Hisense prevzemno ponudbo objaviti najpozneje v 30 dneh. Gorenje ima 11.988 delničarjev, velik del so mali delničarji, ki so delnice dobili za vloženi certifikat. Če bodo vsi delničarji sprejeli ponudbo kitajske družbe, bo ta za Gorenje odštela 293 milijonov evrov. Če bi zaposleni, ki imajo po zadnjih podatkih v lasti 2,07 odstotka Gorenja, sprejeli prevzemno ponudbo v višini 12 evrov na delnico, bi bili deležni za šest milijonov evrov kupnine. Delež preostalih fizičnih oseb, ki imajo skupno v lasti 11,46 odstotka Gorenja, je po prevzemni ceni 12 evrov vreden nekaj več kot 33 milijonov evrov.

Skupina Hisense, ki ima v lasti dve podjetji, in sicer Hisense Electric in Hisense Kelon Electrical Holdings, ki kotirata na borzi, ter več blagovnih znamk s področja bele tehnike in zabavne elektronike, kot so Hisense, Kelon in Ronshen, obljublja razvoj slovenskega proizvajalca bele tehnike.

Podpredsednik skupine Hisense Tang Yeguo je v sporočilu za javnost zatrdil, da bo Hisense varoval in razvijal zdajšnje blagovne znamke podjetja Gorenje, izkoristil vrhunske tehnologije, izdelke in globalne kanale za krepitev in širitev Gorenja. Pa tudi, da bodo spoštovali načela zvestobe in integritete, pospešili razvoj Gorenja ter ohranjali stabilnost delovnih mest.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kitajci pišejo in obljubljajo: Skupina Hisense se bo posvetila razvoju Gorenja

Za zdaj je to vse, kar so pripravljeni razkriti verjetni bodoči lastniki velenjskega proizvajalca bele tehnike

FINANCE
Kitajski Hisense objavil prevzemno namero za Gorenje - prevzemal bo prek Luksemburga 22

Seja skupščine delničarjev - nič dobička, Voljč in Slavinec ne kandidirata za nadzornika

FINANCE
Je Franjo Bobinac zaščitil zaposlene Gorenja pred Kitajci? 11

"Pogajanja o tem šele sledijo," je optimističen prvi Gorenjev sindikalist Žan Zeba. Tudi državni Kad ostal brez vsega. Kaj, poleg cene...

FINANCE
Kitajski Hisense za delnico Gorenja ponuja 12 evrov! Se lahko med Kitajci vname boj? 8

V 15 dneh bo objavljena namera za prevzem, sledila ji bo ponudba, kako naj ravnajo mali delničarji?

FINANCE
(graf) Kitajci prihajajo, delnica Gorenja danes + 6,5% 7

Pred torkom, ko bo najkasneje jasno, kdo in koliko ponuja za Gorenje, vse bolj vroče na borzi

FINANCE
Franjo Bobinac se je znebil najbolj tečnega delničarja Gorenja od nekdaj. Hisense že skoraj na prevzemnem pragu! 4

Bobinčeva opozicija se poslavlja - delnice je prodal tudi Hrvat Kristijan Floričić