Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Japonska Yaskawa bo v Kočevju postavila še eno tovarno

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
nepremičnine   dodaj
industrija   dodaj
Yaskawa dodaj
Manfred Stern dodaj
Stern dodaj
 
Čas branja: 1 min
17.05.2018  21:00
Japonska Yaskawa bo v Kočevju postavila še eno tovarno
V Kočevju so podpisali pismo o nameri, ki bo pripomoglo, da bo Yaskawa tam zgradila še eno tovarno. Pismo so podpisali (z leve) Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo, Manfred Stern, direktor Yaskawa Europe, in župan Kočevja Vladimir Prebilič.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
nepremičnine   dodaj
industrija   dodaj
Yaskawa dodaj
Manfred Stern dodaj
Stern dodaj

Yaskawa, ki v Kočevju že gradi 25 milijonov evrov vredno tovarno industrijskih robotov, v kateri bo poskusna proizvodnja stekla novembra, bo do leta 2021 tam zgradila še tovarno motorjev za industrijske robote in inverterjev za energetiko. Vrednost naložbe naj bi bila od 20 do 30 milijonov evrov, v novih obratih pa naj bi delo dobilo od 200 do 250 ljudi.

Yaskawa bo tako v Kočevju vložila okoli 50 milijonov evrov in odprla okoli 500 novih delovnih mest. Kot je pojasnil Manfred Stern, direktor družbe Yaskawa Europe, povpraševanje po njihovih izdelkih strmo narašča, zato potrebujejo nove zmogljivosti. Zdaj motorje za robote kupujejo na Japonskem, v prihodnjih letih pa jih bodo začeli izdelovati v Kočevju.

Kočevje so za lokacijo tovarne izbrali tudi zaradi logističnih prednosti. Približno polovico motorjev za robote, ki jih bodo naredili v Kočevju, bodo vgrajevali v industrijske robote, ki bodo narejeni v tamkajšnji tovarni. »S še eno tovarno v Kočevju želimo izboljšati svojo fleksibilnost, skrajšati dobavne roke in izboljšati naš servis za kupce iz Evrope in Ruske federacije, k čemur bo pripomogla tudi lokalna dobaviteljska veriga, ki jo nameravamo zgraditi tam,« je pojasnil Stern.

Država je gradnjo tovarne industrijskih robotov podprla z nekaj več kot 5,6 milijona evrov, podoben znesek naj bi primaknila tudi h gradnji tovarne za proizvodnjo motorjev za industrijske robote in inverterjev za energetiko.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...