(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

Deutsche Bank in sklad Alfi vrgla oko na skupino Tuš

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Tuš dodaj
Deutsche Bank dodaj
George Soros dodaj
Mercator dodaj
 
Čas branja: 1 min
17.05.2018  21:00
Deutsche Bank in sklad Alfi vrgla oko na skupino Tuš
Odločitev, ali bodo banke upnice sprejele ponudbo Deutsche Bank in sklada Alfi za odkup 270 milijonov evrov terjatev do skupine Tuš, bi lahko bila sprejeta do konca maja.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Tuš dodaj
Deutsche Bank dodaj
George Soros dodaj
Mercator dodaj

Po nekaj mesecih je spet oživelo dogajanje, povezano s prodajo terjatev do skupine Tuš. Nemška Deutsche Bank in alternativni sklad Alfi sta namreč dala ponudbo bankam upnicam, ki imajo še okoli 270 milijonov evrov terjatev do skupine Tuš.

V Alfiju, ki je v projektu manjšinski partner nemške Deutsche Bank, so potrdili, da so dali ponudbo, več pa niso želeli komentirati. Še vedno je aktualna tudi ponudba angleškega sklada Anacap, ki ga usmerjajo v slovenski svetovalni družbi Elements.

Veljavnost ponudbe Deutsche Bank in Alfija je mesec dni. Odločitev bi lahko bila sprejeta konec maja, pravijo viri iz vrst upnikov. Pogoj novih ponudnikov je, da bi lahko odkupili sto odstotkov terjatev – pri čemer spomnimo, da ima 16 bank upnic zelo različne interese, ker so različno zavarovane.

Prav zaradi tega do zdaj nikoli ni bilo soglasja o prodaji terjatev, saj ponujeni diskonti (popusti) za nekatere bolje zavarovane banke niso prišli v poštev. Deutsche Bank in Alfi bi po neuradnih informacijah terjatve odkupila za okoli polovico vrednosti, kar je najboljša ponudba, ki so jo do zdaj dobile banke. Banke so postopek prodaje terjatev nazadnje ustavile februarja, ko eden od skladov vlagatelja Georgea Sorosa ponudbe nazadnje ni oddal. Na Finančni konferenci v Portorožu minuli teden je svoje načrte s Tušem razkril tudi šef Mercatorja Tomislav Čižmić. Povedal je, da bi v upravljanje prevzeli od 50 do 80 trgovin, skupaj z zaposlenimi in zalogami.

Skupina Tuš je po nerevidiranih podatkih lani ustvarila 493 milijonov evrov skupnih prihodkov, nekoliko manjši v primerjavi z letom prej so bili zaradi odprodaje dejavnosti v Makedoniji. Pod črto je ostalo 6,8 milijona evrov čistega dobička, kar je za 30 odstotkov več kot leto prej. Kosmati denarni tok (EBITDA) je za lani znašal 19 milijonov evrov, kar je skoraj 20 odstotkov več kot v letu 2016.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kaj lahko prinese bitka za nakup terjatev do Tuša?

Navezi Anacap-Elements in Alfi-Deutsche Bank se ravsata: ali znajo banke to izkoristiti? Ni videti

FINANCE
Spet vroče okoli Mirka Tuša – bodo banke terjatve prodale Deutsche Bank in Alfiju? 2

Kako je lani posloval Engrotuš? Prihodki dol, dobičkovnost gor

FINANCE
Bančne upnice ustavile postopek prodaje terjatev do skupine Tuš; kaj zdaj? 4

Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe - sledi nov načrt finančnega prestrukturiranja?

SUBV
Članki
Članki Imate doma 18-letnika? Samo še danes se lahko poteguje za brezplačno vozovnico Interrail. 1

EU bo to poletje 15 tisoč 18-letnikom – od tega 61 iz Slovenije – podarila brezplačno vozovnico za potovanje z vlakom po Evropi...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...