Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Z vzponom avtonomnih vozil bodo morale številne panoge, od avtomobilske do transportne in zavarovalništva, temeljito spremeniti svoje poslovne strategije. Kje bodo spremembe največje, katere nove storitve se bodo razvile in kako se bomo sposobni prilagoditi v Sloveniji?
Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Marjan Pipenbaher, projektant mostov, tudi pelješkega: Po krizi v gradbeništvu smo se preusmerili v tujino - od Izraela do Turčije, Alžirije, Hrvaške, Srbije in Črne gore.
Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Robyn Denholm se je začela kaliti na bencinski črpalki svojih staršev, maja pa bo kot predsednica upravnega odbora prevzela aktivno vlogo pri vodenju Tesle. Na tem položaju, na katerem je zamenjala Elona Muska, jo čaka več zahtevnih nalog.
Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Jaka Verbič, rLoop: V zadnjih desetletjih ni bilo tehnologije, ki bi ljudem dala toliko misliti kot hyperloop. Nekaj podobnega je bilo v sedemdesetih letih, ko so bile cele generacije otrok in inženirjev navdušene nad vesoljskimi plovili.

Deutsche Bank in sklad Alfi vrgla oko na skupino Tuš

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Tuš dodaj
Deutsche Bank dodaj
George Soros dodaj
Mercator dodaj
 
Čas branja: 1 min
17.05.2018  21:00
Deutsche Bank in sklad Alfi vrgla oko na skupino Tuš
Odločitev, ali bodo banke upnice sprejele ponudbo Deutsche Bank in sklada Alfi za odkup 270 milijonov evrov terjatev do skupine Tuš, bi lahko bila sprejeta do konca maja.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Tuš dodaj
Deutsche Bank dodaj
George Soros dodaj
Mercator dodaj

Po nekaj mesecih je spet oživelo dogajanje, povezano s prodajo terjatev do skupine Tuš. Nemška Deutsche Bank in alternativni sklad Alfi sta namreč dala ponudbo bankam upnicam, ki imajo še okoli 270 milijonov evrov terjatev do skupine Tuš.

V Alfiju, ki je v projektu manjšinski partner nemške Deutsche Bank, so potrdili, da so dali ponudbo, več pa niso želeli komentirati. Še vedno je aktualna tudi ponudba angleškega sklada Anacap, ki ga usmerjajo v slovenski svetovalni družbi Elements.

Veljavnost ponudbe Deutsche Bank in Alfija je mesec dni. Odločitev bi lahko bila sprejeta konec maja, pravijo viri iz vrst upnikov. Pogoj novih ponudnikov je, da bi lahko odkupili sto odstotkov terjatev – pri čemer spomnimo, da ima 16 bank upnic zelo različne interese, ker so različno zavarovane.

Prav zaradi tega do zdaj nikoli ni bilo soglasja o prodaji terjatev, saj ponujeni diskonti (popusti) za nekatere bolje zavarovane banke niso prišli v poštev. Deutsche Bank in Alfi bi po neuradnih informacijah terjatve odkupila za okoli polovico vrednosti, kar je najboljša ponudba, ki so jo do zdaj dobile banke. Banke so postopek prodaje terjatev nazadnje ustavile februarja, ko eden od skladov vlagatelja Georgea Sorosa ponudbe nazadnje ni oddal. Na Finančni konferenci v Portorožu minuli teden je svoje načrte s Tušem razkril tudi šef Mercatorja Tomislav Čižmić. Povedal je, da bi v upravljanje prevzeli od 50 do 80 trgovin, skupaj z zaposlenimi in zalogami.

Skupina Tuš je po nerevidiranih podatkih lani ustvarila 493 milijonov evrov skupnih prihodkov, nekoliko manjši v primerjavi z letom prej so bili zaradi odprodaje dejavnosti v Makedoniji. Pod črto je ostalo 6,8 milijona evrov čistega dobička, kar je za 30 odstotkov več kot leto prej. Kosmati denarni tok (EBITDA) je za lani znašal 19 milijonov evrov, kar je skoraj 20 odstotkov več kot v letu 2016.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kaj lahko prinese bitka za nakup terjatev do Tuša?

Navezi Anacap-Elements in Alfi-Deutsche Bank se ravsata: ali znajo banke to izkoristiti? Ni videti

FINANCE
Spet vroče okoli Mirka Tuša – bodo banke terjatve prodale Deutsche Bank in Alfiju? 2

Kako je lani posloval Engrotuš? Prihodki dol, dobičkovnost gor

FINANCE
Bančne upnice ustavile postopek prodaje terjatev do skupine Tuš; kaj zdaj? 4

Sklad Georgea Sorosa ni oddal ponudbe - sledi nov načrt finančnega prestrukturiranja?

FINANCE
(Iz Portoroža) Tomislav Čižmić, šef Mercatorja: Pripravljeni smo prevzeti del Tuševih trgovin! 2

Tako bi rešili tudi politični intervencionizem pri prezadolženi trgovski družbi Mirka Tuša, ki je nihče noče kupiti

AVTO
Posel
Posel Elon Musk bo odpustil devet odstotkov zaposlenih v poskusu, da Tesla doseže dobiček 6

V pismu zaposlenim je Elon Musk, razvpiti šef ameriške družbe za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla, zapisal, da glavni motiv...