Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Italijanski Generali za Adriatic Slovenico ponuja 200 milijonov evrov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
zavarovalništvo   dodaj
KD Group dodaj
Adriatic Slovenica dodaj
Generali dodaj
 
Čas branja: 1 min
17.05.2018  21:00
Italijanski Generali za Adriatic Slovenico ponuja 200 milijonov evrov
Z združitvijo zavarovalnic Generali in AS bi nastala druga največja zavarovalna skupina pri nas, imela bi 19-odstotni tržni delež.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
zavarovalništvo   dodaj
KD Group dodaj
Adriatic Slovenica dodaj
Generali dodaj

Družba KD Group, ki prodaja zavarovalnico Adriatic Slovenica (AS), je z družbo Generali CEE, ki je del italijanske zavarovalniške skupine Generali Group, sklenila dogovor o ekskluzivnosti pogajanj za prodajo. Neuradno Generali za AS ponuja 200 milijonov evrov, velike načrte ima tudi s KD Skladi.

Čakanje s prodajo zavarovalnice AS se je partnerjem skupine KD očitno obrestovalo, saj je 200 milijonov evrov, kolikor Italijani neuradno ponujajo zanjo, precej bolje od tega, za kolikor bi partnerji KD AS prodali pred leti.

Z združitvijo Generalija in AS bi nastala druga največja zavarovalna skupina pri nas. Skupaj bi po neuradnih podatkih Slovenskega zavarovalnega združenja imela 19-odstotni delež na skupnem zavarovalnem trgu. AS je sicer lani povečal čiste prihodke iz zavarovalnih premij, na 292,13 milijona evrov, čisti dobiček pa je upadel na 10,7 milijona evrov.

Zadnja dogovarjanja o prodaji AS italijanskemu Generaliju bodo neuradno trajala nekaj tednov, pravijo naši viri, pravzaprav gre le še za pravne malenkosti. Skupina KD je sicer uradno dodala: »Nobenega zagotovila ni, da bo prodajna pogodba sklenjena.«

Generali je za AS boljšo ponudbo od dunajske zavarovalne skupine Vienna Insurance Group oziroma njene zavarovalnice Wiener Städtische po neuradnih podatkih oddal predvsem zato, ker ga zanima tudi hčerinska družba KD Skladi, ki upravlja 16 vzajemnih podskladov. Ti so imeli konec marca letos skupaj v upravljanju 522,1 milijona evrov sredstev in 20-odstotni delež na trgu. In kaj bo Generali, ki je predvsem zavarovalnica, z vzajemnimi skladi? Po naših podatkih spreminja svojo strategijo in se odpravlja tudi na trg upravljanja premoženja, predvsem v vzhodni Evropi. V tej naj bi imel nekaj regionalnih centrov, balkanskega pa bi sestavljali KD Skladi, ki tudi že poslujejo na hrvaškem in makedonskem trgu.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: Generali za AS ponuja 200 milijonov evrov in ima velike načrte s KD Skladi 10

Italijanska zavarovalniška skupina bi z nakupom AS postala druga največja zavarovalniška skupina pri nas, prehitela bi državno Savo

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali

SUBV
Članki
Članki Imate doma 18-letnika? Samo še danes se lahko poteguje za brezplačno vozovnico Interrail. 1

EU bo to poletje 15 tisoč 18-letnikom – od tega 61 iz Slovenije – podarila brezplačno vozovnico za potovanje z vlakom po Evropi...