Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Blejski hotel Ribno prvi do naziva zero waste hotel

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
Matija Blažič dodaj
Ekologi brez meja dodaj
Zero dodaj
 
Čas branja: 1 min
17.05.2018  21:00
Blejski hotel Ribno prvi do naziva zero waste hotel
Blejski hotel Ribno je delež ločeno zbranih odpadkov s 40 v dveh letih in pol povečal na 92 odstotkov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
Matija Blažič dodaj
Ekologi brez meja dodaj
Zero dodaj

V blejskem hotelu Ribno so v dveh letih in pol z različnimi ukrepi delež ločeno zbranih odpadkov povečali s 40 na 92 odstotkov in se ob tem lotili tudi zmanjševanja količin odpadkov, ki nastajajo pri njihovem delovanju, ter tako kot prvi v Sloveniji prejeli naziv zero waste hotel.

Kot je povedal direktor hotela Ribno Matija Blažič, so jim Ekologi brez meja zamisel predstavili pred dvema letoma. Ko so si delovanje tovrstnih hotelov ogledali v Italiji, so ugotovili, da koncept nič odpadkov ni zapleten in ga je mogoče vpeljati. Ko so se lotili nove poti, so imeli v hotelu od vseh odpadkov 60 odstotkov mešanih in le 40 odstotkov zbranih ločeno.

Naziv zero waste hotel podeljuje podjetje Hotel Rifiuti Zero iz Italije. Njegov predstavnik Antonino Esposito se je tega domislil zaradi ogromne količine odpadkov, ki nastajajo v hotelih in restavracijah, čeprav je zmanjšanje količin odpadkov in njihovo ločevanje možno. Tudi turisti so za to vse bolj občutljivi in vse več jih išče ponudnike, ki so odgovorni do okolja. Tako je koncept nič odpadkov za hotel na trgu dodana vrednost.

V hotelu Ribno so največ ukrepov izvedli v restavraciji in kuhinji. Med drugim so izdelke, kot sta marmelada in maslo, začeli kupovati v večjih pakiranjih in jih za goste prestavljati v steklene posode. Podobno so storili z jogurti in mlekom. Gostom so ponudili manjše krožnike in jih zaprosili, naj si vzamejo manj hrane po večkrat, da je tako čim manj zavržejo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Najbolj zagrizeni nasprotniki sežiga odpadkov: 'Ni druge rešitve.' 2

Organizaciji Zero Waste Slovenija in Ekologi brez meja, tradicionalni nasprotnici sežiga odpadkov, »v dani situaciji« druge rešitve ne...

FINANCE
Članki
Članki (pravice potrošnikov) Bo Bruslju uspelo nasititi volka, koza pa bo preživela?

Evropska pravila o varstvu potrošnikov so med najstrožjimi, jih je pa težko uresničiti – pa naj gre za dokazovanje domnevne dvojne...

FINANCE
Članki
Članki Slovenija na lestvici svetovne konkurenčnosti IMD napredovala za šest mest 4

K izboljšanju konkurenčnosti, ki se meri na podlagi štirih sklopov kazalnikov, sta pripomogla zlasti večja rast in zaposlovanje

AVTO
Posel
Posel Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji 7

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova...

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...