Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Bosch z novo tehnologijo nad dizelske izpuste

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
dieselgate   dodaj
Bosch dodaj
 
Čas branja: 1 min
17.05.2018  21:00
Bosch z novo tehnologijo nad dizelske izpuste
Proizvajalci dizelskih vozil bodo lahko z novo Boschevo tehnologijo precej zmanjšali izpuste dušikovih oksidov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
dieselgate   dodaj
Bosch dodaj

Nemški proizvajalec avtomobilskih delov Bosch je razvil tehnologijo, s katero bodo lahko proizvajalci dizelskih vozil zmanjšali izpuste dušikovih oksidov. Ti bi tako bili občutno manjši od mejnih vrednosti, ki naj bi začele veljati leta 2020.

Kot od leta 2017 zahteva evropska zakonodaja, novi modeli avtomobilov, ki so testirani v skladu z mešanico mestnega, zunajmestnega in avtocestnega voznega cikla, ne proizvajajo več kot 168 miligramov izpustov dušikovih oksidov na kilometer. Mejne vrednosti bodo od leta 2020 znižane na 120 miligramov. Vozila, ki bodo opremljena z novo Boschevo tehnologijo, bodo po navedbah družbe proizvedla 13 miligramov, pri vožnji po mestu pa do 40 miligramov izpustov dušikovih oksidov.

Takšne izpuste omogoča kombinacija napredne tehnologije vbrizgavanja goriva, na novo razvitega sistema za upravljanje zračnega pretoka in inteligentnega upravljanja temperature, so pojasnili v Boschu in dodali, da ukrepi za zmanjševanje izpustov dušikovih oksidov na porabo goriva ne vplivajo veliko, dizel pa ohranja svoje primerjalne prednosti v smislu ekonomičnosti porabe goriva in izpustov ogljikovega dioksida. Nova tehnologija temelji na komponentah, ki so na trgu že dostopne, tako da jo lahko proizvajalci že vključijo v proizvodnjo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.