(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Več vprašanj kot odgovorov na zaslišanju Marka Zuckerberga v EP

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
24.05.2018  21:00
Več vprašanj kot odgovorov na zaslišanju Marka Zuckerberga v EP
Ustanovitelj korporacije Facebook Mark Zuckerberg je na zaslišanju v evropskem parlamentu ponovil, da si v družbi prizadevajo za reševanje vprašanja lažnih vesti, ne želijo pa biti razsodnik, kaj je res in kaj ne.

Obveščaj me o novih člankih:  

»Nismo storili dovolj, da bi preprečili zlorabo orodij, svoje odgovornosti nismo dojeli dovolj široko, opravičujem se.«

Tako je svoj vnaprej pripravljeni uvodni govor na uro in pol dolgem zaslišanju o zlorabi osebnih podatkov uporabnikov Facebooka v tako imenovani aferi Cambridge Analytica v evropskem parlamentu (EP) začel ustanovitelj korporacije Facebook Mark Zuckerberg. Zaslišanje je potekalo za zaprtimi vrati, zagotovljen pa je bil spletni prenos.

Drugače od ZDA, kjer so ameriški kongresniki Zuckerberga zasliševali 13 ur in je ta na njihova vprašanja odgovarjal sproti, je bil v EP format zaslišanja oblikovan tako, da so vsi predstavniki političnih skupin postavili vprašanje, na koncu pa je Zuckerberg nanje odgovarjal naenkrat. To mu je, pričakovano, dalo možnost, da se je kakšnemu odgovoru izognil.

Podobno kot na zaslišanju v ZDA so tudi evropski poslanci Zuckerberga vprašali, ali je Facebook monopolist. Pa tudi, ali je čas, da se monopol Facebooka razbije, ker se je v rokah družbe nabralo preveč moči, ali bi bil Facebook pripravljen sodelovati z evropskimi organi, da bi ugotovili, ali je njegov status status monopolista, ali bi bil Facebook pripravljen uvesti plačljivo storitev, da bi se uporabniki lahko izognili oglasom, za katere plačujejo v bistvu s podatki. Med pomembnimi vprašanji je bila tudi skrb, kaj bo Facebook storil za rešitev vprašanja lažnih računov, pa tudi glede neprimernih vsebin, med katerimi so navedli sovražni govor, nadlegovanje, nesprejemljivo politično propagando, med katero so zasliševalci navedli nacistično propagando.

Zuckerberg, ki je v svojem odgovoru, tako kot v ZDA, naštel številne ukrepe za varstvo osebnih podatkov, je povedal, da se pri družbi trudijo okrepiti število pregledovalcev vsebin. Pri tem pa, tako kot v ameriškem kongresu, spet poudaril, da na tem področ­ju pri družbi veliko stavijo na pomoč orodij na temelju umetne inteligence. Zuckerberg je dejal, da so na primer v prvem četrtletju odstranili okoli 580 milijonov lažnih računov. Prizadevajo pa si tudi za reševanje vprašanja lažnih vesti. »Ne želimo biti razsodnik, kaj je res in kaj ne, tega si ne bomo privoščili. Sodelujemo pa s partnerji, ki preverjajo dejstva.«Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Vodnik: kako se izbrisati s Facebooka? 8

Facebook pod pritiskom: Marc Zuckerberg ta teden pred kongresom

MANAGER
Manager
Manager Zakaj se krhajo imperiji družabnih omrežij 1

V epidemiji politične manipulacije, lažnih novic, sovražnega govora, zlorab osebnih podatkov in čedalje obsežnejšega nabora...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali