(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Adriatic Slovenica prodana za 245 milijonov evrov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
zavarovalništvo   dodaj
KD Group dodaj
Generali dodaj
CEE dodaj
 
Čas branja: 1 min
24.05.2018  21:00
Adriatic Slovenica prodana za 245 milijonov evrov
Združena Adriatic Slovenica in Generali bosta obvladovala 19 odstotkov slovenskega zavarovalniškega trga.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
zavarovalništvo   dodaj
KD Group dodaj
Generali dodaj
CEE dodaj

KD Group je z družbo Generali CEE, ki je del italijanske zavarovalniške skupine Generali Group, sklenil pogodbo o prodaji stoodstotnega deleža v Adriatic Slovenici (AS) za 245 milijonov evrov kupnine.

Kot smo poročali, je Generali za AS sprva ponudil 200 milijonov evrov, nato so stekla ekskluzivna pogajanja, v roke pa so si segli, kot rečeno, pri 245 milijonih evrov. Za primerjavo: prodaja Gorenja kitajskemu Hisensu je »težka« malo manj kot 300 milijonov evrov.

Generali bo po transakciji združil Adriatic Slovenico in svoj zdajšnji posel v zavarovalnici ter tako postal druga največja zavarovalnica na slovenskem trgu. Skupaj bi po neuradnih podatkih Slovenskega zavarovalnega združenja imel 19-odstotni delež na skupnem zavarovalnem trgu. AS je sicer lani povečal čiste prihodke iz zavarovalnih premij na 292,13 milijona evrov, čisti dobiček pa je upadel na 10,7 milijona evrov.

Izpeljava posla je pogojena s predhodno izpolnitvijo več pogojev, med drugim s pridobitvijo ustreznih regulatornih soglasij in odobritvijo pogodbe na skupščini delničarjev KD Group. Posel bo končan predvidoma v drugi polovici leta 2018.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: Generali za AS ponuja 200 milijonov evrov in ima velike načrte s KD Skladi 10

Italijanska zavarovalniška skupina bi z nakupom AS postala druga največja zavarovalniška skupina pri nas, prehitela bi državno Savo

FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...