Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Nova evropska direktiva, ki prepoveduje izdelke iz plastike za enkratno uporabo, bo pospešila iskanje alternativ: za zdaj tehnološko zaostajamo, a se razmere spreminjajo. Pri startupu Evegreen denimo hočejo v pol leta vzpostaviti proizvodnjo granulata za bioplastiko, po katerem povpraševanje eksplozivno narašča.
Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami V Smart Optometry razvijajo digitalne rešitve za zdravje oči, nazadnje so naredili aplikacijo, ki pomaga otrokom s težavo lenega očesa. Z nedavno finančno injekcijo Salusa načrtujejo odločnejši prodor na tuje.
Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon V kitajskih podjetjih zaposleni, vključno z vodstvom, hitro menjavajo delovna mesta in se tako učijo veliko hitreje, pojasnjuje Šjaobo Vu iz kitajske Silicijeve doline.
Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Berlinsko skupino Auto1, ki jo je ustanovil Christian Bertermann, je skoraj pol milijarde evrov sklada japonske Softbank izstrelilo med največje evropske startupe, lani so ga ovrednotili že na 2,9 milijarde evrov. Kaj počnejo, da so tako priljubljeni med vlagatelji, lani celo najbolj?

Pred začetkom gradnje tovarne v Logatcu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
gradbeništvo   dodaj
Sumitomo Rubber... dodaj
Sumitomo dodaj
Lonstroff dodaj
 
Čas branja: 1 min
24.05.2018  21:00
Pred začetkom gradnje tovarne v Logatcu
Namesto klasičnega temeljnega kamna je japonska skupina Sumitomo Rubber Industries v Logatcu zasadila slovensko lipo in japonsko češnjo.

Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
gradbeništvo   dodaj
Sumitomo Rubber... dodaj
Sumitomo dodaj
Lonstroff dodaj

Japonska skupina Sumitomo Rubber Industries je v Logatcu položila prav poseben »temeljni kamen« za novo tovarno visokotehnoloških medicinskih elastomerov, vredno 34 milijonov evrov. Zasadili so dve drevesi, slovensko lipo in japonsko češnjo.

»To je prva greenfield naložba na brownfield področju. In da bomo zeleni, drevesa,« so pojasnili. Sumitomo oziroma njegova švicarska družba Lonstroff, ki je uradni vlagatelj, je pred izdajo okoljevarstvenega dovoljenja, prav tako je pripravljena dokumentacija za izdajo gradbenega dovoljenja. Tovarna naj bi zaživela prihodnje leto spomladi, v njej pa nameravajo zaposliti okoli 180 ljudi. Z nekaj manj kot petimi milijoni evrov bo naložbo podprla tudi slovenska vlada.

Leta 2020, ko bo družba končala prvo poslovno leto, načrtujejo okoli 40 milijonov evrov prihodkov. »Ni izključeno tudi, da se bo tovarna še širila,« je ob sajenju lipe in češnje v Logatcu ponovil Ikeji Ikeda, predsednik Sumitomo Rubber Industries.

Lani je družba Sumitomo Rubber Industries imela 6,50 milijarde evrov prihodkov od prodaje (v evrih 11,68 odstotka več kot leto prej) in 499,32 milijona evrov operativnega dobička, kar pa je v evrih 20,3 odstotka manj kot leto prej, kaže njena bilanca.

Največ posla ustvarijo z avtomobilskimi gumami, športno ponudbo ter šele nato z industrijskimi gumami in drugimi izdelki. Njihov največji trg je Japonska, sledijo preostala Azija, Severna Amerika, Evropa, drugo prodajo na preostalih trgih. Sestrska družba Sumitomo Corporation je pri nas že lastnik Summit avta (Summit Leasing so lani prodali skladu Apollo, ki je lastnik NKBM).Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...