Manager

Videoprodukcija Kregar v roke Špancev

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

24.05.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Videoprodukcija Kregar v roke Špancev
Ustanovitelj in direktor produkcijske hiše VPK Andrej Kregar je španski multimedijski družbi Mediapro prek dokapitalizacije prepustil 75 odstotkov družbe.

Španska multimedijska družba Mediapro z več kot sto družbami in pet tisoč zaposlenimi, ki razpolaga tudi s pravicami – športnimi in televizijskimi –, je kupila Videoprodukcijo Kregar (VPK), eno največjih neodvisnih produkcijskih hiš v Sloveniji.

Kot je za STA pojasnil direktor VPK Andrej Kregar, so Španci v lastništvo formalno vstopili po skoraj treh letih sodelovanja, in napovedal, da bodo tako povečali navzočnost, prihodke – lani so jih po podatkih baze GVIN ustvarili 3,5 milijona evrov – in število zaposlenih, ki jih je bilo lani po podatkih GVIN nekaj čez 40.

Po poročanju portala Siol.net je Mediapro, ki ustvari več kot 1,6 milijarde evrov prihodkov na leto, v lastništvo VPK vstopil prek dokapitalizacije. Bil je namreč eden od največjih upnikov VPK, v njegov kapital pa je pretvoril za nekaj več kot 300 tisoč evrov terjatev. Ustanovitelj in direktor Kregar je družbi prodal 75-odstotni delež podjetja, medtem ko preostanek še vedno obvladuje sam oziroma drugi vodilni v VPK.

VPK se sicer podpisuje pod več znanih slovenskih filmov, kot producent med drugim pod celovečerce Za konec časa Eme Kugler, Nikoli nisva šla v Benetke Blaža Kutina in Lajf Vita Tauferja (vsi 2008), kot koproducent pa med drugim pod filme Kruh in mleko Jana Cvitkoviča, Oda Prešernu Martina Srebotnjaka, Poker Vincija Voguea Anžlovarja (vsi 2001) in Pokrajina št. 2 Vinka Möderndorferja (2008).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Manager
Kdo in kako nam bo krojil leto 2021
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Kdo in kako nam bo krojil leto 2021 5

Pripravili smo nabor ljudi, ki bodo letos vsak po svoje vplivali na življenje in posel doma, v Evropi in svetu. Kaj, poleg spopadanja z epidemijo, lahko pričakujemo?

FINANCE
Manager
Pismo iz Sarajeva: Jasmila juriša na oskarja
Manager
ManagerVildana Selimbegović Pismo iz Sarajeva: Jasmila juriša na oskarja

Če po čem dobrem, si bomo v BiH minulo leto zapomnili po filmu Jasmile Žbanić Quo vadis, Aida. Dober in angažiran film o Srebrenici. 

FINANCE
Telekomova prodaja ob polletju na ravni lanske
FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

FINANCE
Manager
Mar velikim platnom res grozi izumrtje?
Manager
ManagerMarjan Kodelja Mar velikim platnom res grozi izumrtje? 4

Medtem ko lastniki kinodvoran nestrpno čakajo na odpravo koronaukrepov, jih izza hrbta napadajo filmski studii s premierami filmskih uspešnic v storitvah pretočnega videa.

FINANCE
Dražbe
Spopad v prisilki SG Automotiva
Dražbe
DražbeAleš Perčič Spopad v prisilki SG Automotiva

Kako je nekdanji finančni minister Uroš Čufer skupaj s partnerjem Ugurjem Yildrimom odkupoval terjatve do konjiškega proizvajalca svetilnih sistemov za avtoindustrijo in kako je s tem razburil preostale upnike

FINANCE
Cepilne norosti: ostaja cepivo proti koroni, ki ga je premalo
Finance
Simona Toplak Cepilne norosti: ostaja cepivo proti koroni, ki ga je premalo 10

A lahko, prosim, s cepivom AstraZenece cepite mene, tako bo v zalogi ostalo – in ne boste vedeli, kaj z njimi – »samo še« 14.999 odmerkov cepiva, ki ga sicer ni dovolj, da bi rešili življenja.

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.