Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Ikea vstopa v Južno Ameriko

Čas branja: 1 min
24.05.2018  21:00
Ikea vstopa v Južno Ameriko
9 trgovin namerava švedski pohištveni velikan Ikea, ki se je povezal s čilsko družbo Falabella, odpreti v Čilu, Kolumbiji in Peruju. Foto: Shutterstock

Švedski pohištveni velikan Ikea se bo razširil še na južnoameriški trg. Kot so napovedali, nameravajo v prihodnjem desetletju odpreti vsaj devet trgovin v Čilu, Kolumbiji in Peruju.

Ikea se je povezala s čilsko družbo Falabella, ki jim bo zagotovila hiter dostop do kupcev, je pojasnil prvi človek skupine Inter Ikea Torbjorn Loof. Podjetji sta podpisali dogovor, s katerim si je Ikea zagotovila franšizne pravice v vseh treh državah, odprla pa bo tudi spletno trgovino.

Falabella, ki kotira na borzi v Santiagu, ima v sedmih južnoameriških državah pod okriljem 494 trgovin in 42 trgovskih centrov. Družba, ki zaposluje več kot sto tisoč ljudi, je navzoča v Čilu, Peruju, Kolumbiji, Argentini, Urugvaju, Braziliji in Mehiki.

Možnost za širitev v Mehiko preverja tudi švedski pohištveni velikan, ki je lani tam odprl pisarno. Ikea, ki je bila ustanovljena leta 1943, je trenutno na 49 trgih in ima 418 trgovin.

Še zanimivost: Ikea namerava na osrednji dunajski nakupovalni ulici Mariahilfer Strasse – ob železniški postaji Westbahnhof – do leta 2021 zgraditi nakupovalno središče brez parkirnih mest.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Ikea bo na Dunaju brez parkirišč 1

Švedsko pohištveno podjetje Ikea namerava na osrednji dunajski nakupovalni ulici Mariahilfer Straße zgraditi nakupovalno središče brez...

FINANCE
Kdaj bo Ljubljana dobila Ikeo 1

Preverjamo, kako kaže projektu Ikea v ljubljanskem BTC, kje se zatika in kdaj bomo vendarle lahko drli v to "obljubljeno nakupovalno...

AVTO
Posel
Posel Elon Musk bo odpustil devet odstotkov zaposlenih v poskusu, da Tesla doseže dobiček 6

V pismu zaposlenim je Elon Musk, razvpiti šef ameriške družbe za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla, zapisal, da glavni motiv...