Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Ikea vstopa v Južno Ameriko

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Ikea dodaj
Inter Ikea dodaj
 
Čas branja: 1 min
24.05.2018  21:00
Ikea vstopa v Južno Ameriko
9 trgovin namerava švedski pohištveni velikan Ikea, ki se je povezal s čilsko družbo Falabella, odpreti v Čilu, Kolumbiji in Peruju. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Ikea dodaj
Inter Ikea dodaj

Švedski pohištveni velikan Ikea se bo razširil še na južnoameriški trg. Kot so napovedali, nameravajo v prihodnjem desetletju odpreti vsaj devet trgovin v Čilu, Kolumbiji in Peruju.

Ikea se je povezala s čilsko družbo Falabella, ki jim bo zagotovila hiter dostop do kupcev, je pojasnil prvi človek skupine Inter Ikea Torbjorn Loof. Podjetji sta podpisali dogovor, s katerim si je Ikea zagotovila franšizne pravice v vseh treh državah, odprla pa bo tudi spletno trgovino.

Falabella, ki kotira na borzi v Santiagu, ima v sedmih južnoameriških državah pod okriljem 494 trgovin in 42 trgovskih centrov. Družba, ki zaposluje več kot sto tisoč ljudi, je navzoča v Čilu, Peruju, Kolumbiji, Argentini, Urugvaju, Braziliji in Mehiki.

Možnost za širitev v Mehiko preverja tudi švedski pohištveni velikan, ki je lani tam odprl pisarno. Ikea, ki je bila ustanovljena leta 1943, je trenutno na 49 trgih in ima 418 trgovin.

Še zanimivost: Ikea namerava na osrednji dunajski nakupovalni ulici Mariahilfer Strasse – ob železniški postaji Westbahnhof – do leta 2021 zgraditi nakupovalno središče brez parkirnih mest.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
NEP&GRAD
Gradbeništvo
Gradbeništvo Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Ikea bo na Dunaju brez parkirišč 1

Švedsko pohištveno podjetje Ikea namerava na osrednji dunajski nakupovalni ulici Mariahilfer Straße zgraditi nakupovalno središče brez...

FINANCE
Kdaj bo Ljubljana dobila Ikeo 1

Preverjamo, kako kaže projektu Ikea v ljubljanskem BTC, kje se zatika in kdaj bomo vendarle lahko drli v to "obljubljeno nakupovalno...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...