(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Ikea vstopa v Južno Ameriko

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Ikea dodaj
Inter Ikea dodaj
 
Čas branja: 1 min
24.05.2018  21:00
Ikea vstopa v Južno Ameriko
9 trgovin namerava švedski pohištveni velikan Ikea, ki se je povezal s čilsko družbo Falabella, odpreti v Čilu, Kolumbiji in Peruju. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Ikea dodaj
Inter Ikea dodaj

Švedski pohištveni velikan Ikea se bo razširil še na južnoameriški trg. Kot so napovedali, nameravajo v prihodnjem desetletju odpreti vsaj devet trgovin v Čilu, Kolumbiji in Peruju.

Ikea se je povezala s čilsko družbo Falabella, ki jim bo zagotovila hiter dostop do kupcev, je pojasnil prvi človek skupine Inter Ikea Torbjorn Loof. Podjetji sta podpisali dogovor, s katerim si je Ikea zagotovila franšizne pravice v vseh treh državah, odprla pa bo tudi spletno trgovino.

Falabella, ki kotira na borzi v Santiagu, ima v sedmih južnoameriških državah pod okriljem 494 trgovin in 42 trgovskih centrov. Družba, ki zaposluje več kot sto tisoč ljudi, je navzoča v Čilu, Peruju, Kolumbiji, Argentini, Urugvaju, Braziliji in Mehiki.

Možnost za širitev v Mehiko preverja tudi švedski pohištveni velikan, ki je lani tam odprl pisarno. Ikea, ki je bila ustanovljena leta 1943, je trenutno na 49 trgih in ima 418 trgovin.

Še zanimivost: Ikea namerava na osrednji dunajski nakupovalni ulici Mariahilfer Strasse – ob železniški postaji Westbahnhof – do leta 2021 zgraditi nakupovalno središče brez parkirnih mest.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Ikea bo na Dunaju brez parkirišč 1

Švedsko pohištveno podjetje Ikea namerava na osrednji dunajski nakupovalni ulici Mariahilfer Straße zgraditi nakupovalno središče brez...

FINANCE
Kdaj bo Ljubljana dobila Ikeo 1

Preverjamo, kako kaže projektu Ikea v ljubljanskem BTC, kje se zatika in kdaj bomo vendarle lahko drli v to "obljubljeno nakupovalno...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?