(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
Oglasno sporočilo

Kakšni so novi poslovni modeli in strategije za razvoj proizvodov?

Čas branja: 2 min
29.05.2018  13:15
Popoldansko management druženje „Novi poslovni modeli in strategije za razvoj proizvodov“ - 12. junij, hotel Mons, z začetkom ob 14.00h.
Kakšni so novi poslovni modeli in strategije za razvoj proizvodov?

Sprejemanje odločitev o vlaganju v nove tehnologije je za podjetja od nekdaj predstavljalo velik izziv. Poleg vprašanja, na kakšen način je najbolje vpeljati te nove tehnologije v obstoječe poslovanje, je pomembno tudi, da v podjetju imajo vizijo lastnega poslovnega modela za prihodnost. Nove tehnologije omogočajo nastanek novih poslovnih modelov, zato pa zahtevajo drugačen pristop k razvoju proizvodov in druge načine povezovanja s strankami. Poleg tega pa morajo imeti nove tehnologije merljivo dodano vrednost, da bi podjetja ob uporabi takih tehnologij lahko postala del inteligentnega poslovnega ekosistema.

O DOGODKU:

12. junija 2018 bo CADCAM Lab v sodelovanju s SRIP ACS+ organiziral poslovni dogodek, katerega cilj je seznaniti managerje slovenskih podjetij s strategijami upravljanja poslovnih procesov, z novimi poslovnimi modeli in možnostmi za nove poslovne priložnosti.

Predavatelji so strokovnjaki iz tujine z bogatimi večletnimi izkušnjami pri delu v industriji, ki bodo skozi kratka predavanja predstavili nove poslovne modele in izzive, s katerimi se podjetja srečujejo na poti transformacije v inovativna pametna podjetja in kako lahko pri tem odgovorijo na potrebe kupcev s tem, da začnejo izdelovati končne proizvode s pravilno izbranimi lastnostmi.

Jos Voskuil, znan po svojem blogu virtualdutchman.com, ima več kot 20 let izkušenj z različnimi PLM in PDM rešitvami. Oscar Torres je včasih poučeval na poslovnih šolah QS School of Management, ESADE Business School in EUNCET, danes pa pomaga številnim izvršnim direktorjem po vsem svetu pri preoblikovanju in razvoju poslovnih procesov. Pierre Aumont je v svoji 18-letni poslovni karieri pomagal mnogim podjetjem spremeniti poslovanje v skladu s sodobnimi tehnologijami.

Potekala bo tudi okrogla miza, na kateri bodo udeleženci Tanja Mohorč (direktorica GIZ ACS), Davorka Vilus Vičič (CADCAM Lab), Jos Voskuil (TacIT), Oscar Torres (Dassault Systèmes), Pierre Aumont (Dassault Systèmes) govorili o strategiji razvoja slovenske proizvodnje.

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

SUBV
Članki
Članki (pogajanja) Kako za proračun EU po 2020 dati čim manj, a z njim doseči čim več 1

V grafih in številkah - pred začetkom formalnih pogajanj o novem večletnem proračun EU; Slovenija je neuradno po letu 2020 v proračun...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...