Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Slovenijo pozivajo k izboljšanju strukture javnih financ

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
proračun   dodaj
 
Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Slovenijo pozivajo k izboljšanju strukture javnih financ
EU je Sloveniji poslala dve priporočili za vzdržno gospodarsko rast z novimi naložbami in delovnimi mesti, ob siceršnjem uravnoteženju javnih financ.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
proračun   dodaj

Podobno kot druge članice EU je tudi Slovenija iz Bruslja dobila nova priporočila s predlogi, kako bi lahko dosegla vzdržno gospodarsko rast z novimi naložbami in delovnimi mesti ob siceršnjem uravnoteženju javnih financ. Sloveniji so pri evropski komisiji tokrat namenili dve priporočili, eno manj kot lani.

Komisija v priporočilih Slovenijo poziva k izboljšanju strukture javnih financ, kar bi po priporočilu lahko storila z zagotovitvijo, da se primarni javnofinančni odhodki v letu 2019 nominalno ne bi povečali za več kot 3,1 odstotka (to bi ustrezalo tako imenovani strukturni prilagoditvi, torej zmanjšanju primarnega primanjkljaja, v višini 0,65 odstotka BDP).

Priporoča ji tudi, naj nadaljuje začrtane strukturne reforme na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe ter pokojninskega sistema za zagotovitev njegove dolgoročne vzdržnosti in ustreznosti. Iz Bruslja prihaja poziv, naj se poveča zaposljivost nizko usposobljenih in starejših delavcev. Pa tudi, da naj Slovenija zagotovi nadaljnji razvoj alternativnih virov financiranja za inovativna in hitro rastoča podjetja. Bruselj Slovenijo tudi poziva, naj zmanjša ovire za vstop na regulirane trge in še odpravlja administrativne ovire. Komisija nas poziva tudi k izboljšanju konkurence, profesionalizaciji in neodvisnemu nadzoru na področju javnih naročil. In ne nazadnje: komisija Slovenijo poziva, naj izpelje privatizacije skladno z uveljavljenimi načrti.

Trenutne ugodne gospodarske razmere bi članice EU morale izkoristiti za to, da bi okrepile odpornost evropskega gospodarstva in družbe, so pri evropski komisiji poudarili ob objavi letošnjih specifičnih priporočil za posamezne članice.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji 7

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki (pravice potrošnikov) Bo Bruslju uspelo nasititi volka, koza pa bo preživela?

Evropska pravila o varstvu potrošnikov so med najstrožjimi, jih je pa težko uresničiti – pa naj gre za dokazovanje domnevne dvojne...

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki Slovenija na lestvici svetovne konkurenčnosti IMD napredovala za šest mest 4

K izboljšanju konkurenčnosti, ki se meri na podlagi štirih sklopov kazalnikov, sta pripomogla zlasti večja rast in zaposlovanje

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...