Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Nova evropska direktiva, ki prepoveduje izdelke iz plastike za enkratno uporabo, bo pospešila iskanje alternativ: za zdaj tehnološko zaostajamo, a se razmere spreminjajo. Pri startupu Evegreen denimo hočejo v pol leta vzpostaviti proizvodnjo granulata za bioplastiko, po katerem povpraševanje eksplozivno narašča.
Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami V Smart Optometry razvijajo digitalne rešitve za zdravje oči, nazadnje so naredili aplikacijo, ki pomaga otrokom s težavo lenega očesa. Z nedavno finančno injekcijo Salusa načrtujejo odločnejši prodor na tuje.
Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon V kitajskih podjetjih zaposleni, vključno z vodstvom, hitro menjavajo delovna mesta in se tako učijo veliko hitreje, pojasnjuje Šjaobo Vu iz kitajske Silicijeve doline.
Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Berlinsko skupino Auto1, ki jo je ustanovil Christian Bertermann, je skoraj pol milijarde evrov sklada japonske Softbank izstrelilo med največje evropske startupe, lani so ga ovrednotili že na 2,9 milijarde evrov. Kaj počnejo, da so tako priljubljeni med vlagatelji, lani celo najbolj?

Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Wilbur Ross dodaj
Mazda dodaj
 
Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji
Morebitna uvedba dodatnih carin bi lahko precej prizadela tudi evropske avtomobilske družbe, na katere so močno navezani v številnih slovenskih podjetjih.

Obveščaj me o novih člankih:  
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Wilbur Ross dodaj
Mazda dodaj

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova administracija zdaj storila prvi korak k možni uresničitvi te napovedi – uvedli so preiskavo, ali uvoz tujih avtomobilov in tovornjakov ogroža ameriško nacionalno varnost.

Ameriški minister za trgovino Wilbur Ross je uvedbo preiskave, ki je bila sprožena na enakih temeljih kot preiskava o uvozu jekla in aluminija v ZDA, pospremil z besedami, da obstajajo dokazi, da uvoz že več desetletij spodkopava ameriško avtomobilsko industrijo.

Kot je razumeti za zdaj, v ameriški administraciji med drugim razmišljajo o možnosti uvedbe dodatnih carin na uvoz avtomobilov v višini 25 odstotkov. Takšne dodatne obremenitve bi bile hud udarec za prav vse družbe, ki izvažajo avtomobile in tovornjake v ZDA. Spomnimo: ameriške carine za uvoz evropskih avtomobilov trenutno znašajo 2,5 odstotka, na drugi strani pa evropske carine za uvoz ameriških avtomobilov znašajo deset odstotkov.

Med svetovno največjimi avtomobilskimi proizvajalci bi uvedbo dodatnih carin na uvoz avtomobilov v ZDA po oceni analitikov najbolj občutili v družbah Mazda, Jaguar Land Rover, ki je podružnica indijske Tata Motors, ter pri družbi Mitsubishi Motors. Razlog je v tem, da so vsi avtomobili, ki jih v ZDA prodajo ti proizvajalci, uvoženi, noben ni izdelan na ameriških tleh. Nasprotno imajo nekatere avtomobilske družbe v ZDA lokalne proizvodne zmogljivosti in med njimi so tudi evropski oziroma nemški proizvajalci.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Trump je evropski avtomobilski industriji zagrozil z uvedbo 20-odstotnih carin 7

Zagrožene carine pri uvozu evropskih avtomobilov v ZDA bi bile s tem kar osemkrat višje od zdajšnjih

AVTO
Novice
Novice Ste pripravljeni na Junckerjev 250-milijardni 'milo za drago' Trumpu? 23

Evropa poskuša odvrniti ZDA od načrtovanih carin na avtomobile, tudi z grožnjo sorazmernih povračilnih ukrepov

FINANCE
Pripravite se na podražitve ameriških kavbojk, kozmetike ... 8

Danes so začele veljati evropske carine na nekatero blago iz ZDA

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

AVTO
Novice
Novice Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma...