(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Wilbur Ross dodaj
Mazda dodaj
 
Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji
Morebitna uvedba dodatnih carin bi lahko precej prizadela tudi evropske avtomobilske družbe, na katere so močno navezani v številnih slovenskih podjetjih.

Obveščaj me o novih člankih:  
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Wilbur Ross dodaj
Mazda dodaj

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova administracija zdaj storila prvi korak k možni uresničitvi te napovedi – uvedli so preiskavo, ali uvoz tujih avtomobilov in tovornjakov ogroža ameriško nacionalno varnost.

Ameriški minister za trgovino Wilbur Ross je uvedbo preiskave, ki je bila sprožena na enakih temeljih kot preiskava o uvozu jekla in aluminija v ZDA, pospremil z besedami, da obstajajo dokazi, da uvoz že več desetletij spodkopava ameriško avtomobilsko industrijo.

Kot je razumeti za zdaj, v ameriški administraciji med drugim razmišljajo o možnosti uvedbe dodatnih carin na uvoz avtomobilov v višini 25 odstotkov. Takšne dodatne obremenitve bi bile hud udarec za prav vse družbe, ki izvažajo avtomobile in tovornjake v ZDA. Spomnimo: ameriške carine za uvoz evropskih avtomobilov trenutno znašajo 2,5 odstotka, na drugi strani pa evropske carine za uvoz ameriških avtomobilov znašajo deset odstotkov.

Med svetovno največjimi avtomobilskimi proizvajalci bi uvedbo dodatnih carin na uvoz avtomobilov v ZDA po oceni analitikov najbolj občutili v družbah Mazda, Jaguar Land Rover, ki je podružnica indijske Tata Motors, ter pri družbi Mitsubishi Motors. Razlog je v tem, da so vsi avtomobili, ki jih v ZDA prodajo ti proizvajalci, uvoženi, noben ni izdelan na ameriških tleh. Nasprotno imajo nekatere avtomobilske družbe v ZDA lokalne proizvodne zmogljivosti in med njimi so tudi evropski oziroma nemški proizvajalci.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Trump je evropski avtomobilski industriji zagrozil z uvedbo 20-odstotnih carin 7

Zagrožene carine pri uvozu evropskih avtomobilov v ZDA bi bile s tem kar osemkrat višje od zdajšnjih

AVTO
Novice
Novice Ste pripravljeni na Junckerjev 250-milijardni 'milo za drago' Trumpu? 23

Evropa poskuša odvrniti ZDA od načrtovanih carin na avtomobile, tudi z grožnjo sorazmernih povračilnih ukrepov

FINANCE
Pripravite se na podražitve ameriških kavbojk, kozmetike ... 8

Danes so začele veljati evropske carine na nekatero blago iz ZDA

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...