Kam letijo rekordne milijarde bolj drznih vlagateljev Kam letijo rekordne milijarde bolj drznih vlagateljev Skladi tveganega kapitala so lani vložili rekordnih 254 milijard dolarjev. Njihova glavna tarča so še vedno softverjevci, vse bolj pa jih mamijo mlada podjetja, ki se ukvarjajo z rešitvami na področju umetne inteligence.
To so najbolj inovativna podjetja na svetu, pa zanje najbrž še niste slišali To so najbolj inovativna podjetja na svetu, pa zanje najbrž še niste slišali V zgornjem delu lestvice 50 najinovativnejših družb na svetu po izboru revije Fast Company je letos več manj znanih imen. Pod drobnogled smo vzeli peto na seznamu, Stitch Fix, ki je razvil model osebnega stilista na klik. Na kratko izpostavljamo še nekaj drugih podjetij, ki so se uvrstila visoko, a zanje zelo verjetno še niste slišali.
Zakaj bodo tokratne evropske volitve spremenile politično dinamiko EU Zakaj bodo tokratne evropske volitve spremenile politično dinamiko EU Evropski parlament bi se lahko spremenil v veliko bojišče med konkurenčnimi vizijami o tem, kakšna naj bo Evropa v prihodnosti.

Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Wilbur Ross dodaj
Mazda dodaj
 
Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji
Morebitna uvedba dodatnih carin bi lahko precej prizadela tudi evropske avtomobilske družbe, na katere so močno navezani v številnih slovenskih podjetjih.

Obveščaj me o novih člankih:  
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Wilbur Ross dodaj
Mazda dodaj

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova administracija zdaj storila prvi korak k možni uresničitvi te napovedi – uvedli so preiskavo, ali uvoz tujih avtomobilov in tovornjakov ogroža ameriško nacionalno varnost.

Ameriški minister za trgovino Wilbur Ross je uvedbo preiskave, ki je bila sprožena na enakih temeljih kot preiskava o uvozu jekla in aluminija v ZDA, pospremil z besedami, da obstajajo dokazi, da uvoz že več desetletij spodkopava ameriško avtomobilsko industrijo.

Kot je razumeti za zdaj, v ameriški administraciji med drugim razmišljajo o možnosti uvedbe dodatnih carin na uvoz avtomobilov v višini 25 odstotkov. Takšne dodatne obremenitve bi bile hud udarec za prav vse družbe, ki izvažajo avtomobile in tovornjake v ZDA. Spomnimo: ameriške carine za uvoz evropskih avtomobilov trenutno znašajo 2,5 odstotka, na drugi strani pa evropske carine za uvoz ameriških avtomobilov znašajo deset odstotkov.

Med svetovno največjimi avtomobilskimi proizvajalci bi uvedbo dodatnih carin na uvoz avtomobilov v ZDA po oceni analitikov najbolj občutili v družbah Mazda, Jaguar Land Rover, ki je podružnica indijske Tata Motors, ter pri družbi Mitsubishi Motors. Razlog je v tem, da so vsi avtomobili, ki jih v ZDA prodajo ti proizvajalci, uvoženi, noben ni izdelan na ameriških tleh. Nasprotno imajo nekatere avtomobilske družbe v ZDA lokalne proizvodne zmogljivosti in med njimi so tudi evropski oziroma nemški proizvajalci.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Trump je evropski avtomobilski industriji zagrozil z uvedbo 20-odstotnih carin 7

Zagrožene carine pri uvozu evropskih avtomobilov v ZDA bi bile s tem kar osemkrat višje od zdajšnjih

AVTO
Novice
Novice Ste pripravljeni na Junckerjev 250-milijardni 'milo za drago' Trumpu? 23

Evropa poskuša odvrniti ZDA od načrtovanih carin na avtomobile, tudi z grožnjo sorazmernih povračilnih ukrepov

FINANCE
Pripravite se na podražitve ameriških kavbojk, kozmetike ... 8

Danes so začele veljati evropske carine na nekatero blago iz ZDA

AVTO
Posel
Posel Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji 7

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova...

FINANCE
Članki
Članki Slovenija na lestvici svetovne konkurenčnosti IMD napredovala za šest mest 4

K izboljšanju konkurenčnosti, ki se meri na podlagi štirih sklopov kazalnikov, sta pripomogla zlasti večja rast in zaposlovanje