Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Podkrižnik do proizvodnega obrata družbe Bosch Rexroth v Nemčiji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Bosch Rexroth dodaj
Bosch dodaj
Iztok Podkrižnik dodaj
 
Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Podkrižnik do proizvodnega obrata družbe Bosch Rexroth v Nemčiji
Veselje po podpisu pogodbe, s katero Podkrižnik v Nemčiji od družbe Bosch Rexroth kupuje znanje hidravlike ter proizvodno lokacijo, z leve Jure Podkrižnik, Steffen Haack, Iztok Podkrižnik in Ingo Neuer.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Bosch Rexroth dodaj
Bosch dodaj
Iztok Podkrižnik dodaj

S prevzemom obrata družbe Bosch Rexroth v Ober-Ramstadtu blizu Frankfurta družba Podkrižnik iz Nazarij vzpostavlja svojo prvo razvojno-proizvodno lokacijo v Nemčiji. Nakupne cene lokacije s približno sto zaposlenimi v družbi ne razkrivajo.

S skupino Bosch podjetje Podkrižnik, ki je globalni razvojni dobavitelj pogonskih sistemov in komponent, kot njihov sistemski dobavitelj sodeluje že več kot 20 let. Kot pravi Iztok Podkrižnik, direktor in ustanovitelj družbe, so pri tem gradili kakovosten in pristen odnos, s katerim so ustvarili razmere za še tesnejše sodelovanje na še višji in zahtevnejši ravni. V Ober-Ramstadtu bodo ustanovili tudi kompetenčni center za visoko precizno tehnologijo ter izdelovali komponente in sklope za elektromobilnost, robotiko in hidravliko.

Podkrižnik je sicer v tujini že prevzemal. Jeseni 2015 je kupil del posla švicarske družbe Scintilla in v Nazarje prenesel njihovo tehnologijo za izdelavo komponent za pogonske sklope za najzahtevnejša profesionalna ročna orodja.

Lani je Podkrižnik z okoli 200 zaposlenimi v novi 20 tisoč kvadratnih metrov veliki tovarni v Nazarjah ustvaril 16,2 milijona evrov prihodkov in skoraj milijon evrov čistega dobička. Njihovi kupci so iz elektroindustrije in izdelujejo profesionalna ročna orodja, gospodinjske aparate, pogonske sklope in komponente tudi za pametne stavbne sisteme, elektromobilnost, avtomobilsko industrijo. Njihovi cilji so še drugje. Podjetje namerava postati dobavitelj pametnih pogonskih sklopov za robote ter sklopov za elektromobilnost in hidravliko.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Prevzem: Podkrižnik v Nemčiji do obrata družbe Bosch Rexroth 1

Iztok Podkrižnik v Nemčiji prevzema, da bi rasel v robotiki; skupaj s proizvodno lokacijo družbe Bosch Rexroth v Ober-Ramstadtu bo...

FINANCE
Članki
Članki Novi finančni minister Italije Giovanni Tria - iz evra ne bi izstopil, zvišal bi DDV

Po pričakovanju analitikov bo težavno prihodnje obdobje ne le v Italiji, ampak tudi za vse tiste, ki z Italijo sodelujejo – in takih je...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki ECB zapira pipico? Kaj to pomeni za ceno posojil, delnice in tudi prevzem Cinkarne Celje? 9

Kakšne spremembe so spodbujevalni ukrepi ECB pustili na različnih segmentih trga, kakšni bodo po pričakovanju analitikov naslednji...

AVTO
Posel
Posel Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji 7

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...