Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Podkrižnik do proizvodnega obrata družbe Bosch Rexroth v Nemčiji

Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Podkrižnik do proizvodnega obrata družbe Bosch Rexroth v Nemčiji
Veselje po podpisu pogodbe, s katero Podkrižnik v Nemčiji od družbe Bosch Rexroth kupuje znanje hidravlike ter proizvodno lokacijo, z leve Jure Podkrižnik, Steffen Haack, Iztok Podkrižnik in Ingo Neuer.

S prevzemom obrata družbe Bosch Rexroth v Ober-Ramstadtu blizu Frankfurta družba Podkrižnik iz Nazarij vzpostavlja svojo prvo razvojno-proizvodno lokacijo v Nemčiji. Nakupne cene lokacije s približno sto zaposlenimi v družbi ne razkrivajo.

S skupino Bosch podjetje Podkrižnik, ki je globalni razvojni dobavitelj pogonskih sistemov in komponent, kot njihov sistemski dobavitelj sodeluje že več kot 20 let. Kot pravi Iztok Podkrižnik, direktor in ustanovitelj družbe, so pri tem gradili kakovosten in pristen odnos, s katerim so ustvarili razmere za še tesnejše sodelovanje na še višji in zahtevnejši ravni. V Ober-Ramstadtu bodo ustanovili tudi kompetenčni center za visoko precizno tehnologijo ter izdelovali komponente in sklope za elektromobilnost, robotiko in hidravliko.

Podkrižnik je sicer v tujini že prevzemal. Jeseni 2015 je kupil del posla švicarske družbe Scintilla in v Nazarje prenesel njihovo tehnologijo za izdelavo komponent za pogonske sklope za najzahtevnejša profesionalna ročna orodja.

Lani je Podkrižnik z okoli 200 zaposlenimi v novi 20 tisoč kvadratnih metrov veliki tovarni v Nazarjah ustvaril 16,2 milijona evrov prihodkov in skoraj milijon evrov čistega dobička. Njihovi kupci so iz elektroindustrije in izdelujejo profesionalna ročna orodja, gospodinjske aparate, pogonske sklope in komponente tudi za pametne stavbne sisteme, elektromobilnost, avtomobilsko industrijo. Njihovi cilji so še drugje. Podjetje namerava postati dobavitelj pametnih pogonskih sklopov za robote ter sklopov za elektromobilnost in hidravliko.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Prevzem: Podkrižnik v Nemčiji do obrata družbe Bosch Rexroth 1

Iztok Podkrižnik v Nemčiji prevzema, da bi rasel v robotiki; skupaj s proizvodno lokacijo družbe Bosch Rexroth v Ober-Ramstadtu bo...

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...