(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Salus je kupil več kot polovico Sanolaborja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Salus dodaj
Sanolabor dodaj
Marko Bokal dodaj
Sonja Batistič dodaj
 
Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Salus je kupil več kot polovico Sanolaborja
10,3 milijona evrov bo za 58-odstotni delež v tekmecu Sanolaborju odštel vele­trgovec z zdravili Salus. Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Salus dodaj
Sanolabor dodaj
Marko Bokal dodaj
Sonja Batistič dodaj

Veletrgovec z zdravili Salus je sklenil pogodbo o nakupu 58-odstotnega deleža tekmeca Sanolabor. Za delnico bo odštel 700,35 evra, kar skupaj znese 10,3 milijona evrov.

Posel sicer še ni povsem pod streho. Kot pojasnjujejo v Salusu, je prodajna pogodba sklenjena pod določenimi odložnimi pogoji. Ti med drugim vključujejo soglasje pristojnih organov za varstvo konkurence, soglasje skupščine Salusa k transakciji ter soglasje uprave in nadzornega sveta družbe Sanolabor k prenosu delnic Sanolaborja. »Prodajna pogodba je sklenjena pod razveznim pogojem, ki se izpolni, če družba Salus, v naknadni prevzemni ponudbi, skupaj z delnicami, ki so predmet prodajne pogodbe, ne pridobi 75 odstotkov glasovalnih pravic v družbi Sanolabor,« še pojasnjujejo v Salusu. Prevzem bodo financirali s kombinacijo lastnih virov in dolžniškega kapitala.

Sanolabor je eno izmed večjih slovenskih podjetij za prodajo na debelo in trženje na področju zdravstva, industrije, znanosti in šolstva. Najpomembnejši izdelki v prodajnem programu so medicinski pripomočki, medicinska in bolniška oprema, potrošni material in oprema za laboratorije, zdravila, izdelki za osebno zaščito in dentalni izdelki. Hčerinska podjetja ima v Zagrebu in Beogradu, z izbranimi programi pa oskrbuje partnerje oziroma kupce na trgih Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore in Kosova.

Kdo so lastniki Sanolaborja? Več deset fizičnih oseb, največja deleža imata v lasti Marko Bokal (17,1 odstotka) in Sonja Batistič (11,13 odstotka). Sanolabor je lani na ravni matične družbe ustvaril 60 milijonov evrov prihodkov in dva milijona evrov čistega dobička. Salus je na drugi strani lani na ravni skupine ustvaril 232 milijonov evrov prihodkov in 3,8 milijona evrov čistega dobička.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Salus prevzema, kupil je več kot polovico Sanolaborja

Svoje bo morala povedati še agencija za varstvo konkurence

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?

FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...

FINANCE
Članki
Članki (pravice potrošnikov) Bo Bruslju uspelo nasititi volka, koza pa bo preživela?

Evropska pravila o varstvu potrošnikov so med najstrožjimi, jih je pa težko uresničiti – pa naj gre za dokazovanje domnevne dvojne...